Міністр Данилюк просить звільнити очільника податкової Романа Насірова

17:30, 18.01.2018

Роман Насіров досі обіймає посаду керівника ДФС України (Цензор.Нет)

Голова Міністерства фінансів Олександр Данилюк направив до Кабінету Міністрів подання про звільнення відстороненого через підозру в корупції очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Так, я подав подання в КМУ на звільнення Романа Насірова. Вже рік як є порушення закону з боку Насірова і потрібно поставити крапку в цій історії", — сказав Данилюк.

Він додав, що конкурс на призначення нового голови має призначати Кабмін.

"Я сподіваюсь, що питання про звільнення Насірова Кабмін розглянуть найближчим часом, можливо, на наступному засіданні уряду", — сказав міністр.

Нагадаємо, Роман Насіров вважають причетним так званої "справи Онищенка". Роман Насіров підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що чиновник протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд грн.