Олександр Турчинов запевняє, що до країни-агресора будуть їздити лише шпигуни

16:43, 10.10.2017

Олександр Турчинов розповів про перспективи поїздок до Росії (РНБО)

"Коли ця країна буде визнана агресором, туди будуть їздити тільки розвідники і шпигуни", - проінформував голова РНБО Олександр Турчинов про зміни в українському законодавстві.

Так він прокоментував питання про доцільність законопроекту про заборону в'їзду в Росію державних чиновників, зареєстрованого у Верховній Раді, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Коли ця країна буде визнана агресором, туди будуть їздити тільки розвідники і шпигуни. Так чи ні? Якщо він розвідник, ми знайдемо, як його туди переправити. Якщо він шпигун, то нічого робити... Я вважаю, що після визнання (Росії - ред. ) країною-агресором їздити туди зможуть ті люди, які виконують специфічні функції", - сказав Турчинов.

Він також відзначив активну діяльність "п'ятої колони" з дестабілізації ситуації в Україні. За словами Турчинова, вона також проявляється і в здійсненні терористичної діяльності.

Як повідомляла "УМ", голова СБУ Василь Грицак хоче заборонити держслужбовцям їздити до Росії. Виключення зроблять лише у ряді випадків:коли службовці виїжджають в державу-агресор для одержання невідкладного медичного лікування або участі в похоронах близького родича, якщо це підтверджено відповідними документами.

За порушення тимчасового обмеження на виїзд з України в Росію пропонується ввести адміністративну відповідальність.

Нагадаємо, 5 жовтня Верховна Рада прийняла закон "Про гастрольні заходи в Україні", який передбачає, що виконавці з РФ зможуть гастролювати в Україні тільки після узгодження зі Службою безпеки України.