Ричкова перемагає в Дніпрі, Одарченко – у Херсоні: підсумки виборів

12:09, 18.07.2016

(Dumskaya.net)

Скоро Верховна рада отримає нових депутатів: довибори пройшли продуктивно в усіх семи округах. Майже всі голоси порахували в Дніпрі, а от у прифронтовій Станиці Луганській знову не обходиться без скандалів. 

На проміжних виборах до Верховної Ради України на окрузі №27 у місті Дніпро лідирує із значним відривом самовисуванець, волонтер, радник міністра оборони Тетяна Ричкова.

Вона набрала 44,83% голосів. Її найближчий суперник, самовисуванець Загід Краснов отримав 36,43%. ЦВК у даному окрузі обробила найбільшу кількість протоколів – 95,34%.


Кандидати від «Батьківщини» лідирують у Херсоні  та у Гадячі на Полтавщині. Так, в Херсоні на окрузі №183 кандидат від «Батьківщини» Юрій Одарченко набрав  26,64% виборців. У його суперника, кандидата від БПП «Солідарність» Андрія Путілова –  13,79%. Оброблено 60,74% протоколів.


В окрузі №151 на Полтавщині лідирує  кандидат від "Батьківщини" Руслан Богдан. На другому місці – самовисуванець Микола Бондар. У них відповідно 21,13% і 18,18% голосів. Оброблено 38,81% протоколів. 


На Волині в селищі Маневичи, тобто по 23 округу, впевнено лідирує кандидат від партії «Укроп» Ірина Констанкевич. Її підримало 53,93% виборців. Усього обороблено 72,3% протоколів. 


Ще один кандидат від партії «Укроп» - Віктор Шевченко поки що випереджає свого суперника на окрузі  №85 у Калуші Івано-Франківської області. Його підтримало  21,73% виборців.  Його суперник – кандидат від БПП «Солідарність» набрав трохи менше голосів – 21,2%. Однак картина може змінитися, оскільки ЦВК обробила близько двох третин протоколів з округа.


В Чернігові  в окрузі №206 лідирує самовисуванець, президент корпорації «Укрбуд», екс-депутат Київради від «УДАРу» Максим Микитась. У нього 33,14% голосів. У його суперника від «Батьківщини» Юрія Власенка – 25,37%. Оброблено близько половини протоколів. 


Найменшу кількість пголосів пораховано на скандальному окрузі №114 у смт Станиця Луганська Луганської області - лише 8,27% протоколів з виборчих дільниць. Поки що перемагає громадський діяч, член партії «Наш край» Сергій Шахов. У нього – 40,49% голосів. У його найближчого конкурента, самовисуванця Валерія Мошенського – 21,13%. 


Як повідомляла «УМ», по цьому округу намагається потрапити до парламенту Борис Лебедєв – брат екс-міністра оборони, втікача Павла Лебедєва, який переховується у Криму. 


Небезпека полягає у тому, що на цій території  розташований один з найбільших в Україні газових «хабів», який  відповідає за безперебійне забезпечення паливом не тільки здебільшого Луганській області, а й Півдня Росії - Кубані, Ставропілля. Поки що Лебедєв набрав біля 5% голосів.


Станом на обід понеділка на проміжних виборах народних депутатів в семи одномандатних округах оброблено трохи більше половини протоколів, повідомляє сайт Центральної виборчої комісії.