Мінкульт вніс до «чорного списку» російську режисерку Анастасію Трофімову

17:43, 16.09.2024

Пропагандистка Анастасія Трофімова виправдовує російських окупантів. (Фото з відкритих джерел)

Міністерство культури та стратегічних комунікацій внесло до "чорного списку" колишню працівницю пропагандистського каналу "Russia Today", режисерку скандального фільму "Росіяни на війні" Анастасію Трофімову.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє міністерство у понеділок.

 

Зазначається, що Анастасія Трофімова стала 233-ю в переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, опублікованому на сайті відомства.

 

"Міністерство культури та стратегічних комунікацій України протистоїть будь-яким спробам використання мистецтва як інструменту російської пропаганди. Випадки, подібні до діяльності Трофімової, є частиною ширшої інформаційної війни, яку веде російська федерація, намагаючись виправдати свою агресію через культуру та медіа.

 

Ми боремося з просуванням фальшивих наративів і маніпуляцій, які намагаються підмінити правду та зняти відповідальність з агресора. Україна послідовно працює над тим, щоб російська пропаганда не змогла проникнути на культурні майданчики як всередині країни, так і за її межами, захищаючи правду про війну та свободу", - заявив міністр культури Микола Точицький.

 

Нагадаємо, канадська медіаорганізація TVO (TV Ontario), через яку надали фінансування виробництва фільму "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової, вирішила надалі не демонструвати його.

 

Втім, попри численні протести керівництво Канадського кінофестивалю у Торонто (TIFF) відмовилося скасовувати покази фільму російської пропагандистки Анастасії Трофімової "Росіяни на війні". Хоча спочатку призупинило показ стрічки.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Держагентство України з питань кіно засудило показ фільму на Венеційському кінофестивалі, назвавши його "завуальованою російською пропагандою".