Стрічка «Клондайк» представить Україну на відборі премії «Оскар»

17:58, 04.09.2022

Епізод із фільму «Клондайк», що представлятиме Україну на відборі премії Оскар

На відбір премії «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв та наук цьогоріч з України відправлять лише один повнометражний фільм. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомили в Українському оскарівському комітеті.
 
У категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм» від України буде брати участь стрічка "Клондайк". Її авторкою є Марина Ер Горбач.
 
У повнометражній картині показана історія родини, яка опинилась в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines в липні 2014 року на Донеччині.
 
Головними героями є Ірина і Анатолій, які чекають на первістка. Але у їхнє мирне життя війна вносить свої корективи, а разом і з нею – ситуація зі збитим літаком. Попри небезпеку, що наростає, та окупацію населеного пункту, жінка відмовляється евакуюватися. 
 
«Тепер Український Оскарівський Комітет перевірить фільм на відповідність вимогам Американської академії та проведе засідання з офіційним оголошенням кандидата»,– зазначили в комітеті.
 
Раніше на премію "Оскар" вже подавали тільки одну стрічку. Це був фільм Нарімана Алієва "Додому" у 2019 році.
 
Нагадаємо, у 2021 році Український оскарівський комітет висував на премію фільм "Українські дороги" Наталки Ворожбит.
 
Як повідомляла УМ, в Україні знімуть фільм « Мрії дітей міста Марії», ролі в якому виконуватимуть діти, які пережили жахіття окупації в Маріуполі.