«Мрія» на передовій: ЗСУ використовують новітні ударні дрони

17:08, 18.08.2024

БпЛА "МРІЯ" надає численні переваги завдяки своїм особливостям. (Фото: braveinventors)

Новітні ударні дрони літакового типу "МРІЯ" Сили оборони України розпочали використовувати на передовій.

 

Як інформує УМ, компанія-виробник Brave Inventor розкрила технічні характеристики цих безпілотних літальних апаратів.

 

Українські військові з метою уникнення значних втрат серед військовослужбовців унаслідок воєнних дій, активно застосовують новітні технології, зокрема БпЛА різних типів.

 

Як повідомили виробники, станом на 30 травня цього року вже понад 200 БпЛА "МРІЯ" успішно були використані в бойових умовах. Їх безкоштовно передали підрозділам сил оборони України.

 

Ці апарати пройшли всі необхідні випробування, що підтверджує їхню надійність та ефективність у реальних бойових умовах.

 

Безпілотний літальний апарат "МРІЯ" має численні переваги, які роблять його ефективним у бойових умовах. Він забезпечує високу точність ударів, що мінімізує побічні втрати та підвищує ефективність операцій.

 

 До того ж безпілотник може конфігуруватися для виконання різноманітних завдань завдяки своїй модульній конструкції та універсальності. Його можна оснастити різними типами цільового спорядження, включаючи:

 

засоби для точного ураження живої сили та техніки противника,

обладнання для знищення засобів радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони,

системи для ведення контрбатарейної боротьби.

 

Технічні характеристики безпілотника:

Максимальна дальність польоту: 75 км

Тривалість польоту: 65 хв

Висота польоту робоча: 700 м

Висота польоту максимальна: 4000 м

Швидкість польоту: мінімальна (швидкість звалювання): 45 км/год, крейсерська: 70 км/год

Максимальна горизонтального польоту: 110 км/год

Максимальна в піке: 150 км/год

Максимальна злітна вага: 3,7 кг

Максимальна маса цільового навантаження: 1-3 кг

 

До того ж БпЛА "МРІЯ" надає численні переваги завдяки своїм особливостям:

 

Висока точність ударів: Здатність наносити точні удари забезпечує зменшення побічних втрат і підвищує ефективність бойових операцій.

Великий оперативний радіус: Дальність до 75 км дозволяє виконувати завдання в глибині території противника, що є критично важливим для сучасної тактики.

Висока швидкість та маневреність: Крейсерська швидкість 70 км/год та максимальна швидкість 110 км/год роблять дрон швидким та маневреним.

Тривалість польоту: З тривалістю до 65 хвилин, "МРІЯ" може виконувати тривалі місії без потреби у частих підзарядках.

Універсальність: Модульна конструкція і можливість оснащення різними типами цільового спорядження дозволяють "МРІЇ" ефективно виконувати завдання з точного ураження живої сили, техніки противника, знищення засобів РЕБ і ППО, а також контрбатарейної боротьби.

 

Виробники наголосили, що активно шукають можливості для масштабування виробництва, щоб забезпечити ще більше кількість таких високотехнологічних засобів для наших захисників. Це допоможе підвищити боєздатність і забезпечити ширший спектр можливостей для виконання складних бойових завдань.

 

Нагадаємо, що в Україні розробили бронепробивний боєприпас для FPV-дронів. Це озброєння ефективне проти легкоброньованої техніки (САУ, БМП, БТР), яка захищена протикумулятивними та протидроновими засобами.

 

Також українські інженери створили новий бойовий модуль "Хижак", який поєднує в собі сучасні технології машинного зору та потужне озброєння для знищення під час руху цілей як у небі, так і на землі.

 

Як повідомляла УМ, Україна запустила серійне виробництво далекобійних дронів.