У Міноборони не вистачає на зарплати військовим 430 млрд гривень

18:09, 06.01.2024

Влада має знайти 430 мільярдів гривень для військових. (Фото Міноборони України)

Інформацію щодо дефіциту бюджету Міноборони на 2024 рік було озвучено на засіданні Комітету Верховної Ради з національної безпеки.

 

Зокрема, стало відомо, що ргошей на зарплати захисникам України не вистачає.

 

Як інформує Україна молода, про це написав у своєму телеграм-каналі народний депутат Олексій Гончаренко у суботу.

 

За його словами дефіцит бюджету відомства становить 36%, або 430 млрд грн тільки по статті видатків "грошове забезпечення".

 

Депутатка Ірина Геращенко додала, що про значний дефіцит бюджету міністерства заявила на комітеті заступниця міністра оборони Наталія Калмикова. Й це навіть без додаткових витрат на мобілізацію.

 

«Під час розгляду бюджету на 2024 рік наша фракція пропонувала конкретні статті  перенаправлення близько 90 млрд грн видатків з інших статей, типу фінансування олігархічних каналів, на ЗСУ. 

Мобілізація - це комплексне питання і його треба вирішувати в тому числі, формуючи економічну базу забезпечення для нових воїнів, призваних на службу», - написала пані Геращенко.

 

Раніше у Міноборони прогнозували, що 65% рекордного оборонного бюджету-2024 буде спрямовано на виплати військовослужбовцям.

 

Заступник міністра оборони Юрій Джигир розповів, що видатки у 2024 році становитимуть рекордні 1 трильйон 164 млрд гривень.

 

Переважна частина видатків на 2024 рік - 883 млрд – направлять на забезпечення ЗСУ, підготовку кадрів і військ, медичне забезпечення та ветеранів. На виплати військовослужбовцям у 2024 році виділять 751,3 мільярда гривень.

 

Як повідомляла "УМ", оголосили перші підсумки рекрутингу до Сил оборони