Країни Перської затоки наполягають на негайному відновленні Зернової угоди

15:43, 29.07.2023

Генсек Ради Перської затоки закликає до відновлення Зернової угоди для продовольчої безпеки

Генеральний секретар Ради співробітництва арабських держав Перської затоки Джасем Мухаммед аль-Будайві заявив про необхідність якнайшвидшого відновлення Зернової угоди для забезпечення продовольством країн, що цього потребують. Чорноморська зернова ініціатива є розв’язанням гуманітарних проблем і забезпеченням продовольчої безпеки для багатьох країн. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Al-Awsat.

 

Під час зустрічі з послом України в Саудівській Аравії Анатолієм Петренком він зазначив, що всі учасники Ради «підтримують мирні зусилля з вирішення російсько-української кризи».

 

Також аль-Будайві наголосив, що позиція Ради щодо війни в Україні спирається на засади міжнародного права та Статут ООН, а також збереження міжнародного порядку на основі поваги до суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності держав.

 

Рада співробітництва арабських держав Перської затоки — регіональна закрита міжнародна організація. Основна мета організації — співпраця та інтеграція у всіх економічних, соціальних і культурних справах. 

 

До Ради входять Саудівська Аравія, Оман, Кувейт, Бахрейн, Катар та ОАЕ.

 

Як повідомляла УМ, Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса закликав російського диктатора Володимира Путіна відновити Чорноморську зернову ініціативу, яка призупинилася через війну в Україні. Сталося це на зустрічі лідерів країн Африки з господарем Кремля.