США нададуть Україні 13,6 млрд доларів допомоги

21:46, 15.03.2022

Джо Байден поставив свій підпис у законі, що передбачає допомогу Україні в розмірі 13,6 млрд доларів (Фото з відкритих джерел)

Президент США Джо Байден підписав законопроєкт , який передбачає виділення для України $13,6 млрд.


Як інформує Україна молода, про це він написав у Твітері.


Своїм підписом Джо Байден затвердив законодавчу ініціативу, раніше ухвалену Конгресом, яка передбачає виділення $13,6 мільярда в якості екстреного реагування на агресію рф проти Україні.


«Щойно підписав двопартійний законопроєкт про фінансування уряду, який дозволив залишити уряд відкритим та забезпечив Україні історичні $13,6 мільярда фінансування»,- зазначив глава Білого дому.


Як відомо, обидві палати Конгресу США минулого тижня ухвалили масштабний законопроєкт  з бюджетним фінансуванням у розмірі $1,5 трильйона, що остаточно відвело загрозу «шатдауну» або припинення фінансування федерального уряду США.


Документ містив у тому числі $13,6 мільярда на підтримку України та союзників на східному фланзі НАТО.

 

Цей пакет передбачає, в тому числі понад $3 мільярди на підтримку операційної місії Європейського командування США, розгортання американських військових у регіоні, підтримку розвідки, посилення оборонних можливостей України, поповнення резервів Пентагону, які були виділені раніше Україні. Закон, крім того, містить близько $4 мільярдів гуманітарної підтримки, допомоги біженцям, а також надання екстреної продовольчої та медичної допомоги.


Як повідомляла УМ, у Кремлі заявили, що зустріч президентів України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна можлива, але спочатку переговорники мають виконати свою частину роботи".