Переговори Зеленського з Путіним можливі— Лавров

17:02, 11.03.2022
Переговори Зеленського з Путіним можливі— Лавров

З початком війни президент Зеленський закликає Путіна сісти за стіл переговорів, однак той уникає зустрічі

У Кремлі заявили, що зустріч президентів України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна можлива.


Як інформує Україна молода, про це повідомляють РИА Новости з посиланням на прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова.


«Ніхто не виключає зустрічі Путіна та Зеленського, концептуально вона можлива, але спочатку переговорники мають виконати свою частину роботи".


Раніше про те, що зустріч Путіна та Зеленського можлива у найближчому майбутньому заявив представник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.


Президент Зеленський регулярно закликає президента країни-окупанта Володимира Путіна до прямих переговорів. Однак, Путін їх всіляко уникає. 3 березня президент Зеленський заявив, щоготовий сісти  за стіл переговорів з Путіним, який почав війну проти України.


8 березня Зеленський вкотре заявив про готовність сідати за стіл переговорів  з Путіним щодо закінчення війни Росії з Україною.


Зеленський також заявив, що Володимир Путін помиляється, якщо думає, що українців можна зламати чи змусити здатися, а бажання знищити Україну він порівняв із хворобою.


Як відомо, 10 березня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що президент Росії Володимир Путін не проти прямих переговорів із президентом України Володимиром Зеленським.


Як повідомляла УМ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після перемовин з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим в турецькій Анталії у четвер констатував, що прогресу щодо перемир’я немає.