Загублений вальс: у Нью-Йорку знайдено 200-річний невідомий твір Шопена, фото
У Нью-Йорку куратор Бібліотеки і музею Моргана знайшов у колекції культурних реліквій невідомий вальс польського композитора Фредеріка Шопена. >>
Оптична ілюзія із індичкою: здається, що тушка скручується, хоча насправді вона лежить нерухомо (скріншот відео)
Кухар зняв відео з приготування індички до святкового столу, яке захопило соцмережі: одного моменту здається, що тушка птаха скручується по спіралі.
Відео із такою оптичною ілюзією опубліковано на YouTube-каналі Kamado Joe ще у листопаді 2015 року, але "завірусилося" лише цього року.
Побачити момент, заради якого тисячі людей переглядають це відео, можна близько 2:40 хвилини хронометражу.
Але починати дивитися варто із 1:50 хвилини.
В цей час кухар розповідає, як приготувати розсіл для вимочування індички.
Камера знімає велику каструлю, в якій крутиться вода. Рух води по спіралі майже гіпнотизує, і коли в кадрі з’являється індичка, здається, що її тушка теж закручується по спіралі.
Нагадаємо, запечена індичка - традиційна страва на День подяки, який святкують у четвертий четвер листопада.
Як повідомляла "УМ", у штаті Вісконсін хочуть обрати індичку мером міста.
У Нью-Йорку куратор Бібліотеки і музею Моргана знайшов у колекції культурних реліквій невідомий вальс польського композитора Фредеріка Шопена. >>
У ранньому підлітковому віці Схвалення від оточення найбільше впливає на відчуття благополуччя у дорослому віці, порівняно із іншими аспектами соціальної комунікації. >>
Пʼятий випробувальний політ космічного корабля Starship із Техасу провела компанія SpaceX. Цього разу SpaceX вдалося спіймати перший ступень ракети-носія SpaceX Super Heavy з допомогою стартової башти. >>
Лауреатка Нобелівської премі-2024 з літератури, південнокорейська письменниця Хан Канг відмовилася від пресконференції та святкування. Усе через війни в Україні та на Близькому Сході. >>
Подорожуючи ще до війни Албанією, трапився на одній екскурсії чудовий гід, який навчався в Радянському Союзі, тож добре володів російською мовою і багато розповідав про свою країну, її культуру, історію і, звісно ж, кухню. >>
Ну що ж, продовжимо наш гастротур. Цього разу Польщею. >>