Німецький політик пригрозив заборонити послу України в'їзд через критику кримських гастролей Scooter

09:40, 08.08.2017

(Scooter)

Заступник керівника Вільної демократичної партії Німеччини Вольфганг Кубікі заявив, що висловлювання посла України Андрія Мельника щодо візиту гурту Scooter в Крим та вимога прибрати соліста Ейч Пі Бакстера з журі німецького шоу можуть загрожувати йому стати персоною нон ґрата. Про це Кубікі написав у Facebook.
 
"Іноземний посол не повинен перевищувати лімітів необхідної стриманості. Інакше він буде під загрозою дуже швидко стати персоною нон ґрата", — сказав він.
 
При цьому багато громадян Німеччини під постом у Кубікі висловлюються проти його думки та питають його "чи може це жарт такий?".
 
Це прокоментувала дипломат Світлана Мельник на сторінці у Facebook.
 
"Заступник керівника Вільної демократичної партії Німеччини (її рейтинг- близько 8 %) Вольфганг Кубікі почав погрожувати оголошенням персоною нон грата. За що саме? За те, що посол поставив під питання можливість залишатися фронтмену Scooter - Ейч Пі Бакстеру як порушнику законів іншої держави - членом жюрі найпопулярнішого кастинг-шоу країни - "Німеччина шукає супер-талант" (DSDS)", - написала Мельник.
 
Раніше Андрій Мельник закликав організаторів німецького шоу DSDS (Німеччина шукає суперзірку) виключити зі складу журі соліста гурту Scooter Ейч Пі Бакстера через відвідування анексованого Росією Криму.
 
Нагадаємо, 4 серпня літак з німецьким гуртом Scooter на борту сів в аеропорту Сімферополя. Scooter брав участь у фестивалі "Золотая Балка".
 
Прокуратура повідомила, що учасникам гурту Scooter загрожує ув'язнення через виступ в анексованому Криму.