ЧС-2024 з футзалу: Україна перемогла Афганістан і вийшла до 1/8 фіналу

20:10, 21.09.2024

В Андижані підопічні Олександра Косенка зустрілися з дебютантом чемпіонатів світу — командою Афганістану. (Фото УАФ)

Збірна України з футзалу здобула перемогу над командою Афганістану та пробилася в 1/8 фіналу в третьому поєдинку фінального турніру Чемпіонату світу-2024.

 

Матч завершився з рахунком 4:1 в місті Андижан (Узбекістан).

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Українська асоціація футболу в суботу.

 

Зазначається, що в Андижані підопічні Олександра Косенка зустрілися з дебютантом чемпіонатів світу — командою Афганістану. Збірні в очній дуелі вирішували долю другої сходинки в групі.

 

Раніше, в першому турі синьо-жовті розгромно поступилися Аргентині (1:7), після чого впевнено обіграли Анголу (7:2).

 

«Синьо-жовті розпочали гру першим номером, одразу ж перевірив голкіпера Абакшин, пізніше Сафарі парирував небезпечні удари Шведа й Шотурми. На 13-й хвилині після чудової атаки й удару Жука афганців виручила стійка. Утім, невдовзі Абакшин заробив пенальті, який реалізував саме Жук. Затим наші хлопці збільшили перевагу — після кутового удар Зварича з рикошетом від Абакшина досягнув мети», - повідомляє УАФ.

 

На 25-й хвилині азіати скоротили відставання — Гуламі відзначився після кутового. Афганці захопили ініціативу, можна пригадати небезпечний дальній удар Норовзі.

 

Кінцівка зустрічі проходила напружено, поки Зварич не завдав влучного удару здалеку з передачі Семенченка з ауту. Азіати почали грати з п’ятим польовим, але одразу ж пропустили знову — Абакшин відпасував Корсуну, який влучив у порожні ворота.

 

 

У підсумку збірна України перемогла з рахунком 4:1 і з другого місця в групі С пробилася в 1/8 фіналу (набрала 6 очок). Там підопічні Олександра Косенка протистоятимуть Нідерландам, які стали другими у квартеті А. Гра відбудеться 24 вересня в Ташкенті.

 

Як повідомляла «УМ», в УАФ чекають від команди Реброва виходу на Чемпіонат світу-2026