Євро-2025: Молодіжна збірна України перемогла Північну Ірландію

00:58, 11.09.2024

Українська молодіжка перемогла господарів у місті Балліміна на стадіоні «Шоуграундс». (Фото УАФ)

Молодіжна збірна України футболу (U-21) успішно провела свій черговий поєдинок у відбірному турнірі Євро-2025 проти команди Північної Ірландії у ніч на середу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Українська асоціація футболу.

 

Коли 6 вересня в Ризі підопічні Унаї Мельгоси переграли Сербію (2:1) - ця перемога стала для нашої команди сьомою в семи матчах відбору та гарантувала їй щонайменше плей-оф.

 

Нинішня перемога українців вже є восьмою, а це означає, що Україна гарантувала собі місце на Євро-2025, оскільки навіть якщо вона посяде друге місце у групі, то стане однією з трьох найкращих команд з других місць.

 

Наразі в команди максимальні 24 бали, у найближчого переслідувача Англії 19.

 

 

Отже 10 вересня пізно ввечері у місті Балліміна на стадіоні «Шоуграундс» пройшов поєдинок із Північною Ірландією. Українці чудово розпочали матч, і на 10-й хвилині Очеретько забрав м'яч на правому фланзі, зіграв у центр штрафного на Волошина, а той у дотик пробив у ближній кут.

 

За 20 хвилин Брагару зіграв у стінку на правому фланзі штрафного з Ярмолюком, після чого накрутив голкіпера й захисника та пробив у порожні ворота — 2:0. Ще за сім хвилин Краснопір із лівого флангу бив у ближній кут у падінні, але воротар вибив м'яч на кутовий.

 

На 80-й хвилині Батагов завовтузився з м'ячем перед власним штрафним, Аллен його атакував, тож довелось фолити, і наш захисник отримав червону картку, а суперник — право на пенальті.

 

11-метровий реалізував той самий Аллен ударом у лівий кут. Отже, 2:1 — восьма поспіль перемога молодіжної збірної України у відбірному турнірі.

 

«У фінальній частині Євро-2025 (U-21) виступатимуть 16 команд: Словаччина та ще 15 збірних, що приєднаються до неї за результатами відбору (дев'ять переможців груп, три найкращі команди серед володарів других місць та три переможці плей-оф, в якому гратимуть шість володарів других місць», - підсумували в УАФ.

 

Наступний матч українці проведуть 11 жовтня проти однолітків з Англії. А останню гру відбору Підопічні Мельгоси зіграють проти Сербії 15 жовтня.

 

Як повідомляла «УМ», на старті Ліги націй-2024/2025 Національна збірна України з футболу програла Албанії, а потім і Чехії.