Марафон Київ-Вільнюс: українські та литовські бігуни піднімуть прапор з фронту на саміті НАТО

11:05, 27.06.2023

Прапор з фронту піднімуть на саміті НАТО у столиці Литви – Степан Барна передав його учасникам марафону Київ-Вільнюс (Фото: сайт ЄС)

Біговий марафон Київ-Вільнюс, в якому беруть участь 33 українські та литовські бігуни, розпочався у вівторок, 27 червня. Він триватиме 16 днів.

 

Як інформує УМ, про це 27 червня повідомили в пресцентрі політсили "ЄС".

 

Як зазначається, Степан Барна, боєць 10-ої гірсько-штурмової бригади, депутат Тернопільської обласної ради з фракції "Європейська Солідарність" передав бігунам прапор України, щоб вони донесли до Європи і світу, що Україна - це європейська держава і заслуговує на членство в НАТО.

 

"Дуже важливо донести до Європи і до світу, що Україна - це європейська держава, в якій за цінності демократії, свободи слова віддають життя українські солдати. Цей прапор - це прапор, котрий стоїть на кордоні Європи та орди, яка сьогодні називається росією", -зазначив він під час передачі прапора.

 

"Саме тому бажаю успіхів і багато здоров’я бігунам пробігти цю відстань і одночасно сподіваюся, що на саміті НАТО наша країна таки отримає оновлення політичних відносин між Києвом і Альянсом. І ми будемо разом в єдиній Європі, в єдиному цивілізованому світі і в єдиному Північноатлантичному альянсі", - наголосив захисник України.

 

Також зазначається, що 33 спортсмени з Латвії та України беруть участь у Міжнародному марафоні "Я підіймаю прапор за Україну в НАТО". Кількість учасників марафону - 33 - дорівнює кількості членів Альянсу, якщо Україна стане членом НАТО. Кінцева точка марафону - Вільнюс, де 11 липня під час саміту НАТО проведуть урочисту церемонію підняття українського стяга.

 

Як повідомляла УМ, Благодійний марафон Житомир-Київ: двоє Героїв війни на протезах зберуть гроші на госпіталь.