Українська команда перемогла на чемпіонаті Європи із боксу

10:40, 25.06.2017

Українські боксери стали лідерами на чемпіонаті Європи (UkrainianBoxingFederation)

Три золоті медалі, одна срібна та дві бронзові здобули українські спортсмени на чемпіонаті Європи із боксу, що пройшову у Харкові.

Континентальними переможцями стали Юрій Шестак, Олександр Хижняк і Віктор Вихрист. Титул віце-чемпіона на рахунку Миколи Буценка. Дмитро Замотаєв і Євген Барабанов стали бронзовими призерами напередодні.

У спортсменів збірної України найбільша кількість золотих медалей на турнірі. Вони обійшли росіян і британців.

Юрій Шестак у фіналі турніру переміг Габіла Мамедова з Росії з результатом 4:1 на користь українця.

Олександр Хижняк у фіналі українець просто знищив свого суперника - Камрана Шахсуварли з Азербайджану. Його перемога за очками була беззаперечна - 5:0.

Поєдинок Віктора Вихриста і Едварда Кларка з Англії був надзвичайно вдалим для українця. рахунок поєдинку : на користь Віктора Вихриста, який теж став чемпіоном Європи.

Микола Буценко у фіналі поступився англійцю Пітеру МакГрейлу. Він поступився супернику з мінімальним відривом, матч завершився з рахунком 3:2 на користь МакГрейла.

Українці Дмитро Замотаєв і Євген Барабанов отримали бронзові медалі у вагових категоріях до 52 кг. та до 69 кг.

Таким чином, збірна України стала першою у медальному заліку чемпіонату Європи. В активі українців три золота, одне срібло та дві бронзи.

Друге місце зайняли росіяни (2-2-1), трійку кращих замкнули англійці (1-6-1).

Президент України привітав боксерів із перемогою.

"Збірна України з боксу перемогла на чемпіонаті Європи, який відбувся у Харкові. Вітаю золотих медалістів - Юрія Шестака, Віктора Вихриста, Олександра Хижняка. Дякую Харківській ОДА і Федерації боксу за блискучу організацію турніру", - написав у Facebook Петро Порошенко.