Робота чи розпуск?

Робота чи розпуск?

Після початку чергового блокування парламенту — через мандат БЮТівця Власенка — опозиція натякнула, що ця Верховна Рада може й не відновити нормальну роботу. Спочатку лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, а потім його однопартієць, заступник Голови ВР Руслан Кошулинський заявив: «Думаю, що в такому складі парламент не запрацює. Методи політичного залякування, відмова від жодних компромісів з опозицією створили обставини, через які парламент не може працювати». Тож опозиція виступає за дострокові парламентські й президентські вибори.

«Їх можуть просто викинути з балкона»

«Їх можуть просто викинути з балкона»

Затяті опоненти — голова Ради міністрів АРК, головний «регіонал» Криму Анатолій Могильов та керівник Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв — обмінялися звинуваченнями у зрежисованій провокації.

Із чим прокинеться Янукович

Із чим прокинеться Янукович

Учора БЮТівець Сергій Власенко передав до Європейського суду з прав людини скаргу щодо позбавлення його депутатського мандата, згідно з рішенням Вищого адміністративного суду від 6 березня. Юридичні перспективи цієї скарги не зрозумілі (сам скаржник заявляє, що українська Феміда порушила його право на справедливий суд), а щодо політичних, то опозиція продовжує блокувати парламентську трибуну через цей прецедент і говорить про необхідність позачергових парламентських та президентських виборів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мова без роботи

Мова без роботи

Минулого тижня уряд у дивний спосіб нагадав громадськості про існування робочої групи для вдосконалення прийнятого в липні мовного закону. Шостого березня на засіданні Кабміну прийняли розпорядження про зміну складу цієї групи. Мовляв, для того, щоб «відновити діяльність робочої групи, створеної розпорядженням Кабінету Міністрів від 3 вересня 2012 року, для вдосконалення законодавчого забезпечення застосування мов в Україні та підготовку комплексної державної програми розвитку державної мови в Україні». Замість колишньої голови групи Раїси Богатирьової керувати призначили нинішнього «гуманітарного» віце–прем’єр–міністра Костянтина Грищенка. Зі складу робочої групи виведено деяких учасників, зокрема, Президента 1991—1994 років Леоніда Кравчука — ініціатора створення цієї групи.

«Нацики» та націоналісти

«Нацики» та націоналісти

Нещодавно в Полтаві відбувся VII всеукраїнський збір «Молодіжного націоналістичного конгресу» — заснованої 12 років тому громадської організації, яка провадить свою діяльність на ідеологічних засадах ОУН (революційної). Йдеться не про ситуативних чи «потішних», а про справжніх націоналістів–бандерівців, якими їхні опоненти на сході, півдні та в центрі України продовжують лякати земляків. Та чи такі вже вони «страшні»? І чи не більш небезпечні для дискредитації націоналістичного руху всілякі «клони» подібних молодіжних об’єднань, патроновані професійними борцями з українським націоналізмом? Судіть самі.

Всі статті рубрики