З нашими письменниками кашу звариш...

З нашими письменниками кашу звариш...

Учора в приміщенні Національного університету фізкультури і спорту відкрився п’ятий Весняний книжковий ярмарок–фестиваль. На офіційному відкритті організатори та гості не тільки «штовхали» промови, а й пасували баскетбольного м’яча — у такий спосіб модератори фестивалю, брати Капранови, вирішили підкреслити важливість першої окремої експозиції спортивної книги.

Очікуване лихо

Очікуване лихо

Сьомого квітня в селі Дерно Ківерцівського району Волині сталася біда, наслідки якої годі було уявити — на дітей під час уроку фізкультури впала 19–метрова водонапірна башта. Лише завдяки щасливому збігу обставин ніхто зі школярів не загинув, але п’ятьох дітлахів із різними травмами доправили до районної та обласної лікарень. Їхньому життю нічого не загрожує. Найбільше постраждали двоє малих: дівчинка, крім численних забоїв, отримала травму щелепи та струс мозку, а хлопчикові травмувало спину. Малеча перебуває в шоковому стані.

Читай українське!

Читай українське!

Кількість статтей в українській «Вікіпедії» значно перевищила двісті тисяч. Це і справді знакова подія для творців української віртуальної енциклопедії. Адже якихось шість років тому унікальний проект стартував в Україні «з нуля». 2004–го першою статтею української «Вікі» стала інформація про атом. Сьогодні ж «Вікіпедія» нашою мовою посідає 16–те місце за кількістю статтей із–поміж 271 різномовних варіантів віртуальної енциклопедії.

Наркотична краса

Наркотична краса

У вівторок кримінальний суд першої інстанції Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати) засудив 21–річну українську модель до року тюремного ув’язнення й подальшої депортації за зберігання наркотиків. Дівчина, ім’я і прізвище якої не розголошується (відомі лише ініціали Ю. К.), довго працювала в Дубаї моделлю. Співробітники відділу боротьби з наркотиками затримали її ще в листопаді минулого року в торговельному центрі «Дубаї молл». Як пише еміратська газета «Нейшнл», під час обшуку, а також в аналізах крові та сечі слідів наркотиків не знайшли, однак дівчина сама зізналася у тому, що має трохи гашишу, і передала правоохоронцям 0,05 грама наркотику, які зберігала в гаманці у своїй машині.

Жовто–синій у небі над Львовом

Жовто–синій у небі над Львовом

Сьогодні Львів святкує одне зі своїх найромантичніших свят — День Прапора. Двадцять років тому, 3 квітня 1990 року, над львівською Ратушею замайорів синьо–жовтий стяг. Проголосували за це депутати під головуванням мера Богдана Котика. Прапор урочисто підняли народні обранці Стефанія Шабатура, Євген Шморгун та Зиновій Саляк.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Від Варшави — до Москви

Від Варшави — до Москви

Учора в Українському домі скандально відкрилася виставка «Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН і УПА», організована громадським рухом «Русскоязичная Україна», яке очолює нардеп–«регіонал» Вадим Колесниченко, та польським Товариством увічнення пам’яті жертв злочинів українських націоналістів. Відкриття виставки ледь не зірвали протестувальники з різних українських громадських організацій, але прихід нової влади дається взнаки — довго обурюватися глумлінням з історії національного визвольного руху патріотам не дозволили.

Всі статті рубрики