РАХУНКОВА ПАЛАТА

09.04.2010

25 мільярдів доларів

перевищив золотовалютний резерв Національного банку України. Як повідомив керівник групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький, це на 400 мільйонів доларів менше, ніж рік тому. Однак, на відміну від минулого року, ці кошти не запозичені, а одержані від продажу валюти населенням, нерезидентами й експортерами. Станом на 29 березня 2010 року монетарна база в Україні збільшилась на 4,1%.

 

2,5 мільярда гривень

передбачить Міністерство з питань житлово–комунального господарства на реформування галузі. Міністр з питань ЖКГ Олександр Попов уточнив, що спочатку програма реформування на цей рік передбачала виділення 2,9 мільярда гривень, але «їх реально не встигнуть освоїти». Серед програм, запланованих на цей рік — створення ОСББ, житлових кооперативів, поліпшення якості питної води тощо.

 

440 тисяч польських віз

отримали українці за 2009 рік. Це на 20% більше, ніж у 2008–му. За даними Міністерства закордонних справ Польщі, громадяни України отримали більше половини всіх виданих торік Польщею віз. Минулого року Польща збільшила видачу шенгенських віз українцям до 280 тисяч проти 230 тисяч у 2008–му, а національних — до 160 тисяч із 110 тисяч. Найбільше віз серед п’яти польських консульств в Україні видало консульство у Львові — понад 270 тисяч.

 

2,5 тисячі моряків ВМС

візьмуть участь у парадах до Дня Перемоги в усіх містах–героях України. Крім того, урочистості з нагоди 65–ї річниці Перемоги відбудуться в усіх гарнізонах, повідомили у прес–центрі Військово–Морських сил України.

 

827 мешканців Вінниччини

постраждали з початку року від укусів безпритульних собак. 67 людей вкусили скажені тварини, а загалом щеплення проти сказу призначено 175 особам. Як повідомляє УНІАН, з початку 2010 року вже зареєстровано 72 випадки сказу тварин, зокрема й домашніх. Обласна служба ветмедицини вакцинує домашніх тварин, зараз є 90 тисяч доз антирабічної вакцини. Упродовж 2009 року зафіксовано 131 випадок сказу тварин, що на 27 більше, ніж у 2008–у.

 

150 кілометрів колії

модернізує до літнього графіка руху поїздів «Укрзалізниця». Також заплановано здійснити капітальний ремонт 120 кілометрів і середній ремонт 200 кілометрів шляхів, замінити 250 комплектів стрілочних переведень. Ремонт розпочали після Великодніх свят, а найбільш масові шляхові роботи стартують із 15 квітня.

 

51 громадянин України

служить у Збройних силах Росії. Про це повідомив начальник Головного організаційно–мобілізаційного управління Генштабу ЗС Росії Василь Смирнов. За його словами, найбільша кількість військовослужбовців–іноземців — це громадяни Таджикистану — 95 осіб, Узбекистану — 68 і України — 51. Згідно з російським законодавством, вимоги до громадян Росії та громадян іноземних держав під час вступу на військову службу за контрактом абсолютно однакові.

 

41 відсоток громадян

впевнені, що Зовнішнє незалежне оцінювання є більш чесним способом відбору випускників шкіл при вступі до вищих навчальних закладів, ніж вступні іспити. Протилежної думки дотримуються 32% опитаних. Про це свідчать результати опитування Фонду «Демократичні ініціативи» та Київського міжнародного інституту соціології.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>