Про «райську» кухню, кулінарні фантазії і не тільки
Цьогорiчний День журналіста редакція «України молодої» святкувала у справді райському куточку, а саме — в заміському ресторані «Край-рай». Місцина й справді дуже мальовнича — віковічні дуби, рукотворні водограї, маленький зоопарк, і все це — недалечко від великого мегаполісу з його гамірним, загазованим, засмиканим життям. Та, крім довколишніх красот, потішила й кухня ресторану. «УМники» залюбки наминали смачнючий плов, гарячі ароматні хачапурі, шашлики та ще багато інших смаколиків. Наприклад, до м'ясних закусок подавали, крім усiляких-різних маринованих, квашених та свіжих овочів, пряні черешні — дуже вишукано і смачно. Звісно, я не могла втриматися, щоб не розпитати місцевих кулінарів про їхні секрети. Ось що розповів мені провідний кухар ресторану «Край-рай» Михайло Гопта (який, до речі, працював шеф-кухарем у ресторані «Чумацький шлях»).