ПРИКОЛИ

Назва інтернет–форуму пацієнтів психлікарні: «Як правити світом непомітно для санітарів?».

Підготуємось самі?

Підготуємось самі?

Підготовка атлетів до серпневого чемпіонату світу в Берліні вийшла на фінішну пряму. Завтра у Стокгольмі відбудуться останні перед головним стартом сезону змагання з серії Світового легкоатлетичного туру, після чого учасники ЧС до 15 серпня відшліфовуватимуть спортивну форму лише на тренуваннях. Для багатьох же голов­ною перевіркою сил у змагальному режимі став позавчорашній турнір у Монако.

Росіяни йдуть!

Росіяни йдуть!

Тільки дуже прискіпливий автовласник може помітити, що в Україні дешевшає бензин. Аналітики порахували: падіння вартості становить два відсотки. Натомість Західна Європа на падіння світових цін на нафту відреагувала 15% зниженням вартості пального. Тож вітчизняний водій нині може тільки з сумом спостерігати за еластичним європейським ринком — і сподіватися на краще. На жаль, сподіватися на краще найближчим часом не доводиться: через кризу монополізація і так непрозорого нафтового ринку загострюється.

День боржника

День боржника

«Після 23–ї години за українським часом..., — тендітна Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко у святковій фіолетовій сукні на тлі широченної стіни великої зали засідань Кабміну виглядала якоюсь тривожно–врочистою. Але інтригуючу новину намагалася виголосити чітко, з паузами диктора Левітана. — Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення надати Україні третій транш кредиту «стенд–бай» — на суму 3,3 мільярда доларів». Аби зібратися у час інформаційного безриб’я у розширеному складі просторого залу, було вирішено присвятити день проблемам інвалідів: до урядового будинку спеціально запросили активістів громадських організацій, що опікуються людьми з обмеженими можливостями. Але прихильна доля подарувала урядовцям нагоду розпочати із справжньої топ–новини.

Криза відрізала «крила»

Криза відрізала «крила»

Фінансова криза, що найбільше вдарила по металургійній галузі, змусила підприєм­ства мерщій позбуватися «баласту», який у непростих умовах виживання виявився першим «на виліт». Приміром, керівники потужного Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча прийняли рішення припинити діяльність власної авіакомпанії «Ілліч–Авіа». Інформацію про це було оприлюднено нещодавно на апаратній нараді підприємства. Щоправда, майбутнє «крил» поки не відоме. Розглядаються різноманітні варіанти: від передачі в оренду авіакомпанії повністю до розпродажу активів. Причому, кажуть на комбінаті, вже відшукалися охочі придбати літаки іллічівців, і з ними ще тривають перемовини.

Що, абітурієнте, тремтиш?

Що, абітурієнте, тремтиш?

Учора у ВНЗ України закінчився прийом документів. У Національному технічному університеті «КПІ» нам розповіли, що списки рекомендованих до вступу осіб вивісять уже сьогодні. Після цього студенти матимуть п’ять діб, аби донести в приймальну комісію оригінали документів. Хоча на подання паперів цьогоріч абітурієнти мали цілий місяць, але й учора до «КПІ» ще підходили й підходили вчорашні випускники. Звісно, кажуть у ВНЗ, за останній тиждень наплив спраглих до знань упав до 100—150 осіб на день. Тоді як перші «пікові» дні приймали документи й від 1500—1700 дітей!

За столом — як падишах

За столом — як падишах

Ми подорожуємо, і з далеких країв привозимо не тільки сувеніри і фотографії, спогади про екзотичні краєвиди і, можливо, курортні романи. Буває, сподобається якась національна страва і намагаєшся потім удома відтворити її. «Смачне життя» відкриває сезон «туристичних» рецептів турецькими стравами, адже в цю країну наші співвітчизники їздять чи не найчастіше. Пишіть нам свої рецепти, які ви привезли з подорожей до інших країн (з фото буде цікавіше), а може, вам сподобалася страва, але не знаєте, як її повторити в українських реаліях. Пишіть нам, і ми спробуємо вам допомогти.

Сьогодні можна посперечатися, турецький чи болгарський суп із тельбухів ішкембе, хто першим приготував шиш–кебаб (шашлик), долму (фарш у виноградному листі) чи пахлаву. Усе це і ще безліч страв із м’яса, морепродуктів, найрізноманітніші закуски і казкові східні солодощі є в турецькій кухні — міксі з арабських, східно– та західноєвропейських інгредієнтів. Історичних півтисячоліття володарювання Османської імперії на багатьох середньовічних територіях до простонародних уподобань додали кулінарну вишуканість кухарів стамбульського палацу Топкапи — і нині багато гурманів вважає турецьку кухню, вслід за французькою та китайською, третьою у світі за вишуканістю, наповненням та смаком.