Рослинний замінник м’яса
Дивовижна схожість складу квасолі та м’яса, хоча продукти належать до абсолютно різних світів , просто вражає. У квасолі містяться білки, корисні мікроелементи і вітаміни, дуже подібні до тих, які є у м’ясі. Користь для людського організму білка, який міститься у квасолі, навіть більша — бо він легко засвоюється. А ще ця, за відомим віршем, «родичка гарбузова» мiстить нескінченний список усього вкрай необхідного людині: залізо, мідь, фосфор тощо. Якщо людина регулярно споживає страви з квасолi, в її органiзмi навіть відбувається зниження рiвня цукру у крові, бо у бобах міститься інсуліноподобна речовина — аргінін. А ще, коли їси страви з квасолі, нерви стають міцнішими і швидше з організму виводяться шкідливі речовини...