Бокий без «Вістей»

15.09.2007

«УМ» уже повідомляла про те, що з 4 вересня соціалісти Мороза через власну партійну газету «Товариш» запустили такий собі проект «Сільські вісті від Івана Бокого». Ця газета з мільйонним тиражем мала логотип, ідентичний логотипові справжньої газети «Сільські вісті», до редколегії якої свого часу входив пан Бокий. Очевидно, соціалісти не бажали втрачати такий потужний медіа–ресурс перед достроковими виборами (а газета засудила купальську зраду Мороза), тож удалися до фактичної фальсифікації й запустили газетний «клон». Сам Бокий пояснював вихід фальшивки тим, що нібито самі читачі просили його «бодай на вибори організувати випуск кількох накладів правдивих «Сільських вістей від Івана Бокого».

Iще б нічого, якби соціалісти роздавали своє чтиво на вулиці, але виявилося, що вони пішли значно далі: багатьом передплатникам «Сільських вістей» газета чомусь перестала надходити, натомість у своїх поштових скриньках вони знаходили читво від Бокого! Це, судячи з усього, вдалося завдяки незаконним домовленостям соціалістів із керівництвом «Укрпошти».

Як повідомили «УМ» в редакції справжніх «Сільських вістей», редакція одразу подала до Господарського суду столиці позов на газету «Товариш», яка виготовляла «клон», та на «Укрпошту», яка цю фальшивку доставляла передплатникам силами власних поштарів. У позовній заяві зазначається, що дії відповідачів порушують право позивача на використання знаку для товарів та послуг, тому «Сільські вісті» вимагають заборонити видавати, розповсюджувати та друкувати газету «Сільські вісті від Івана Бокого». Господарський суд позавчора відкрив провадження у справі та призначив спір до розгляду на 10 жовтня.

Звісно, судовий розгляд після виборів на руку соціалістам, адже головне — задурити голову читачу–виборцю до 30 вересня, а там хоч трава не рости. Але не так сталося, як бажалося. Учора Господарський суд ухвалив ужити заходів щодо забезпечення позову: заборонити газеті «Товариш» тиражувати фальшивку від Бокого, а «Укрпошті» — перешкоджати розповсюдженню справжніх «Сільських вістей», у тому числі шляхом поширення тимчасової соціалістичної «рептильки». Суд установив, що за десять днів «Сільським вістям» заподіяно значних збитків через неправомірні дії газети «Товариш» та «Укрпошти».