Дельтаплан — як фанера над Черкасами

15.09.2007
Дельтаплан — як фанера над Черкасами

Юлія Тимошенко розважала черкащан жартами. (Фото з сайту Tymoshenko.com.ua.)

Дощ не зупинив черкащан, коли позавчора до них на зустріч приїхала лідерка БЮТ Юлія Тимошенко: на центральній площі міста зібралося стільки городян, що довелося перекрити рух автотранспорту в центральній частині Черкас.

Юля виступала перед земляками Шевченка більше години. Найбільше оплесків зібрав новий анекдот від Тимошенко про поїздку Януковича в Івано–Франківськ: «Віктор Федорович, коли повернувся, сказав у своєму штабі: «Слухайте, цього разу мене там так добре приймали, що жодного яйця не кинули». Так річ же не в ставленні, а в тому, що тепер кожне яйце коштує ледь не три прожиткові мінімуми. Тому тепер ті яйця лише їдять, куди ж їх кидати?»

Натовп зашумів і відволікся від сцени, коли в небі над площею з’явився мотодельтаплан із синім прапором Партії регіонів на хвості. Такий номер викликав свист, вигуки «Ганьба!» та нові анекдоти — вже про те, що дельтаплан символізує «проліт» «Регіонів» на виборах. А літальний апарат, розвернувшись біля обласної держадміністрації та проігнорувавши всілякі правила безпеки, пролетів над головами черкащан загалом шість разів. Юлія Тимошенко відреагувала оперативно: «Я хочу вам сказати добру новину: сьогодні Партія регіонів над областями, де живуть справжні патріоти України, може тільки на дельтапланах літати, а спуститися до людей вона боїться. Он у Харкові з дельтаплана вони листівки розкидали, на яких під нашими з Юрієм Луценком фото було написано: «Палачі Кушнарьова». Насправді пан Кушнарьов пішов на полювання зі своїми однопартійцями, і там абсолютно «випадково і ненавмисно» в нього влучили три рази. І влучили після того, коли він почав у колах Партії регіонів збирати сили для утворення нової партії, — про це знає весь український політикум. Тому такі листівки не допоможуть їм утриматися при владі».

За її словами, під час перебування в Черкаській області (а того дня Юлія Тимошенко була ще і в Золотоноші) до неї після мітингу підійшли за автографами студенти, котрі стояли з прапорами Партії регіонів, і повідомили: «Ви нам вибачте, але вони стільки платять, що не взяти неможливо: за три години стояння з прапором — 250 грн. «Студенти казали, що голосувати вони будуть за нас. То, може, й на дельтаплані теж наша людина літала — десь за 2000 грн.», — пожартувала Тимошенко.