Наомі проти черепах

15.09.2007
Наомі проти черепах

Наомі Кемпбелл засмагатиме на власному пляжі в Кенії.

«Чорна перлина подіуму» Наомі Кемпбелл неприємно вразила захисників природи. Цього разу навіть не тим, що залюбки носить натуральне хутро (через це Наомі вже кілька разів мала проблеми з активістами руху за етичне поводження з тваринами). Обурення екологічно свідомих громадян викликали плани Кемпбелл та її колишнього бойфренда й нинішнього друга Флавіо Бріаторе. Парочка зібралася побудувати великий розважальний комплекс на узбережжі Індійського океану, в кенійському місті Малінді. Зокрема, до комплексу входитиме розкішний шестизірковий готель.

Але біда в тому, що саме в це місце припливають для розмноження представники трьох рідкісних видів черепах, які перебувають на межі вимирання. Як повідомляє «Таймс», екологи непокояться, що будівництво відлякає тварин. І навіть якщо черепахи відкладуть яйця і з них таки вилупляться малюки, вони можуть загинути. Або від стресу, викликаного яскравими вогнями й гучною музикою, або втративши орієнтацію у просторі й заблукавши на суші, замість одразу бігти до моря.

Однак Наомі вважає, що це все дурниці. Мовляв, нічого тим черепахам не станеться, та й узагалі, кому вони потрібні. А жителі Малінді ще й повинні бути вдячні їй із Флавіо за те, що новий комплекс забезпечить їх робочими місцями...