Без «вірменського» комплексу

14.09.2007
Без «вірменського» комплексу

Костянтин Ярошенко і гол забив, і в єдиноборствах вірменам не поступався. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Після більш ніж упевненої торішньої перемоги у Харкові (4:0) українська збірна віком гравців до 21 року підтвердила свою перевагу і в Єревані.

Напередодні позавчорашньої зустрічі в нашого тренерського штабу не виникло проблем із готовністю провідних виконавців. У стартовому складі вийшов, зокрема, й Костянтин Кравченко із «Дніпра», котрий ще нещодавно перебував у таборі національної команди.

Активніше розпочали матч господарі поля, які, напевно, зробили ставку на швидкий гол. Уже на початку гри їм вдалося відправити м’яч в сітку воріт динамівця Олександра Рибки, але арбітр зафіксував положення поза грою. Вірмени продовжували атакувати, однак дивідендів це не приносило, і поступово українцям вдалося перевести гру подалі від своїх воріт. На 33–й хвилині Кравченко точним пасом вивів харків’янина Антонова віч–на–віч із голкіпером — Олексій надто змістився вбік, і голкіпер кавказців Меліксетян парирував удар з гострого кута. Та вже згодом Антонов реабілітувався за невикористаний момент: на 39–й хвилині його постріл з–за меж штрафного майданчика воротар відбив просто перед собою, а на добиванні першим опинився Костянтин Ярошенко з «Чорноморця». Ще до перерви Антонов міг подвоїти рахунок, проте пробив неточно.

У другому таймі українці не стали підпускати вірменів до своїх воріт, комбінуючи в середині поля. В’язка боротьба без загострень тривала до 62–ї хвилини, коли Денис Олійник — київський динамівець, орендований охтирським «Нафтовиком», — обіграв кількох суперників й увірвався до штрафного майданчика, де його збили. Пенальті півзахисник взявся пробивати сам і майстерно розвів м’яч та голкіпера по різних кутах. До кінця гри рахунок не змінився. Єдине, що ще варто відзначити, так це вилучення... Олексія Михайличенка. Наставник нашої команди пояснив це так: «Я занадто експресивно відреагував на чергову помилку рефері, котрий впродовж матчу припустився багатьох огріхів, і четвертий арбітр змусив мене достроково відправитися в роздягальню».

В’ячеслав ЛАШУК

 

ТАБЛО

Відбірковий матч молодіжного чемпіонату Європи. Група 2

Чехія — Ліхтенштейн — 8:0

Вірменія — Україна — 0:2 (Ярошенко, 39; Олійник, 63 (пен.))

Україна: Рибка, Допілка, Мандзюк, Чижов, Федорів, Полянський, Степаненко, Олійник, Кравченко, Ярошенко (Прийомов, 71), Антонов (Лисенко, 86)

Турнірна таблиця:

І В Н П М О

1. Туреччина 2 2 0 0 5–3 6

2. Україна 3 2 0 1 7–2 6

3. Чехія 2 1 1 0 9–1 4

4. Вірменія 4 1 1 2 2–7 4

5. Ліхтенштейн 3 0 0 3 2–12 0