НОВИНИ ПЛЮС

13.09.2007

Висока активність виборців

88% українських виборців готові взяти участь у голосуванні на позачергових парламентських виборах 30 вересня. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром «Соціальний моніторинг». Із цих 88% охочих 61% респондентів відповіли, що обов’язково братимуть участь у голосуванні, а 27% — «скоріше братимуть участь». Не збираються голосувати лише 8%.

Поповнення в уряді

Кабінет Міністрів призначив на посаду заступника міністра Кабміну Льва Гнатенка. Він є депутатом V скликання від блоку «Наша Україна», членом Партії промисловців і підприємців. У травні вийшов із фракції «Наша Україна», приєднавшись до урядової коаліції.

Робота для Конституційного Суду

55 депутатів просять Конституційний Суд розглянути конституційність указів Президента про усунення з посад Радою національної безпеки й оборони міністра транспорту й зв’язку Миколи Рудьковського та глави МНС Нестора Шуфрича. Крім цього, інформує прес–служба КС, уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова просить Суд розглянути конституційність положень частини 1 статті 102 Закону «Про вибори народних депутатів України» і підпункту 1 пункту 12 розділу 1 Закону «Про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Росія і справа про отруєння Ющенка

У Генпрокуратуру Росії 7 вересня дійсно надійшло звернення України про допомогу в розслідуванні справи про отруєння Президента Віктора Ющенка. Про це пише газета «Коммерсант–Україна» з посиланням на чергового прокурора ГП РФ Наталію Брусенцеву. «У визначений термін Україна одержить на нього відповідь», — тільки й зазначила пані Брусенцева в коментарі.

Перед цим посол РФ в Україні Віктор Черномирдін у відповідь на обвинувачення Ющенка в тому, що Росія не сприяє розслідуванню його отруєння, заявив, що про допомогу до РФ ніхто не звертався. «Я б напевно знав, якби було таке звернення, –заявив у вівторок Черномирдін. — Нам його навіщо розслідувати? Розбирайтеся в себе. Все вам хтось заважає».

Президент на Закарпатті

Учора Президент Віктор Ющенко перебував із робочою поїздкою в Закарпатській області. У селі Тибава Свалявського району він вручив ключі від новозбудованого дитячого будинку сімейного типу, де проживатимуть 14 дітей–сиріт. Також глава держави передав особам з обмеженими фізичними можливостями ключі від автомобілів та інвалідні візки.

Крім того, Президент взяв участь у відкритті заводу з виробництва електронних процесорів ТОВ «Джейбіл сьоркіт Юкрейн лімітед».