У гості — додому

12.09.2007
У гості — додому

Юлія Бейгельзімер зіграла у Харкові лише один матч.

Виявляється, і в нас можна проводити змагання пристойного рівня. Варто лише захотіти. Щоправда, таким «хотінням» наразі більше наділені окремі бізнесмени, ніж чиновники, яким належало б займатися цим за рангом. Так, у Харкові власники тенісного клубу «Тетра» — Юрій Сапронов, Ернест Галієв і Дмитро Святаш — організували турнір із пристойним, як для змагання нижчої серії ITF, призовим фондом 100 тисяч доларів. Заманили вони й справжніх зірок українського тенісу, яких частіше можна побачити на змаганнях за кордоном, ніж на Батьківщині. Не поскупилися організатори й на додатковий приз для переможиці — їй дістанеться новеньке авто «Сітроен». Більше того, саме в столиці Слобожанщини ці спонсори прагнуть створити базовий центр для жіночої збірної України.

Право виступити в основній сітці на хардових кортах у Харкові отримали восьмеро наших співвітчизниць. Першою невдахою з цього числа стала донеччанка Юлія Бейгельзімер, яка позавчора у стартовому матчі програла Анне Кремер (Люксембург, 3) — 4:6, 0:6. Зустріч 22–річної киянки Марії Коритцевої в 1/16 фіналу з іншою українкою — Оксаною Любцовою — через дощ розтягнулася на два дні. Учора вранці перемогу аж на тай–брейку вирішального сету вдалося оформити більш досвідченій Коритцевій, 168–й ракетці світового рейтингу — 6:2, 3:6, 7:6. До обіду росіянка Регіна Куликова розправилася з іще одною нашою тенісисткою Галиною Косик — 6:2, 6:4, а після цього перший номер посіву Олена Бондаренко розбила представницю Росії Катерину Макарову — 7:5, 6:3.

 

ДО РЕЧІ

У новому рейтингу WTA краща тенісистка України, Олена Бондаренко, зберегла за собою 21–й рядок. Юлія Вакуленко, яка пробилася в четверте коло відкритого чемпіонату США, показавши таким чином кращий результат українок на турнірах серії «Великого шолома», піднялася з 50–го місця на 41–ше, а Катерина Бондаренко — з 53–го на 46–те. Нагорі табелі про ранги відбулася російська рокіровка: Кузнецова стала другою, а Шарапова — четвертою. Першою — бельгійка Енен, третьою — сербка Янкович.