Другий мільйон

11.09.2007
Другий мільйон

Юрій Луценко в Заліщиках на Тернопільщині. (Фото УНІАН.)

Блокові «Наша Україна — Народна самооборона» вдалося зібрати два мільйони підписів за скасування депутатської недоторканності. Знаменний автограф було поставлено в Чернівцях. Він належав викладачеві Буковинського державного медичного університету Ігореві Олійнику.

Ігоря Олійника привітав Юрій Луценко. «Прості люди чудово розуміють, що без скасування депутатської недоторканності закон не стане один для всіх, — відзначив пан Юрій. — Сьогодні люди краще, ніж політикани, розуміють необхідність того, що політики мусять жити простим життям свого народу».

На Буковині Луценко також відвідав Дністровську гідроакумулюючу електростанцію. Екс–міністр МВС назвав її «стратегічно важливим об’єктом... який може стати одним з лідерів з виробництва електроенергії в Україні». «Але, на жаль, за минулий рік уряд Януковича не виділив жодної копійки для її розбудови», — поскаржився Луценко. І запевнив, що «нашоукраїнці» готові взяти зобов’язання вирішити питання часткового державного фінансування для першого пуску станції.

На вихідних делегація «НУНС» також побувала на Тернопільщині та на Вінниччині. На Тернопіллі Луценко відвідав фестиваль борщу під назвою «Борщ — їв». Але, окрім розваг, мусив говорити і про політику. «Хочу, щоб кожен із вас усвідомив свою відповідальність за майбутнє України, бо тут, у Борщеві, ми не сховаємося за борщем і вишиванками, якщо в Києві буде антиукраїнська влада», — зазначив лідер блоку. Ще одна імпреза чекала у Заліщиках: тут проходило свято вишиванки, на якому було започатковано всеукраїнську акцію «Цвіт калини на вишитому рушнику».

Від борщівського фестивалю харчова тема перекочувала й на Вінниччину. Юрій Луценко пішов у магазин по покупки, щоб порівняти кількість добра, яку можна було купити цього року, з тим, що вдавалося набрати у 2005–му. Ясно, що перемогли старі часи. «Ми навмисне показуємо ці прості речі, аби люди усвідомили, для чого вони наймають політиків у владу, — прокоментував свій «шопінг» Луценко. — Зростання цін на продукти харчування відчув на собі кожен українець, бо уряд Януковича запозичив 100 мільярдів гривень, і інфляція з’їла той мізерний ріст доходів, який організувала Партія регіонів».

Треба відзначити: тактика всеохопних агітаційних турів приносить свої плоди. Незаангажована соціологія оперує даними закритих соціологічних досліджень, за якими рейтинг блоку протягом останніх двох тижнів виріс на два відсотки. Ця тенденція зберігається упродовж усієї кампанії.