Не піднялася рука...

11.09.2007
Не піднялася рука...

Успіх білоруської пари у США. (Фото РЕЙТЕР.)

Жустін Енен і Роже Федерер, усупереч очікуванням любителів інтриги, підтвердили свої звання кращих на планеті. Бельгійка всьоме тріумфувала на турнірах «Великого шолому» (вдруге — у Нью–Йорку), а швейцарець на хардових кортах «Флашинг мідоуз» переміг уже вчетверте поспіль. Титул короля «Ю–Ес оупен» став для нього 12–м у кар’єрі на змаганнях серії «Великого шолома».

Останніми суперниками 26–річного Федерера були найбільш грізні з можливих після того, як вилетів другий номер посіву й головний конкурент Роже — іспанець Надаль. Але все, на що спромоглися Микола Давиденко — у півфіналі і Новак Джокович — у вирішальному матчі, так це трохи розтягнути протистояння у двох сетах. Але король корту не віддав ані росіянину, ані сербові бодай партію. Так само переконливо виграла останні двобої і Енен. До речі, цей успіх 25–річна бельгійська спортсменка назвала найважливішим у своїй кар’єрі.

Доволі неочікувано завершилися всі парні змагання. У міксті взагалі до фіналу не потрапив жоден із сіяних дуетів, а тріумфували тут білоруси. Для 30–річного Максима Мирного цей успіх став п’ятим у парі на турнірах «Великого шолома», з них третій — у США , а от його 18–річна партнерка Вікторія Азаренко вперше сягнула такої серйозної вершини.

 

ТАБЛО

Відкритий чемпіонат США. Фінали

Чоловіки. Федерер (Швейцарія, 1) — Джокович (Сербія, 3) — 7:6, 7:6, 6:4

Пари. Аспелін/Ноул (Швеція/Австрія, 10) — Длоугі/Візнер (Чехія, 9) — 7:5, 6:4

Жінки. Енен (Бельгія, 1) — Кузнєцова (Росія, 4) — 6:1, 6:3

Пари. Деши/Сафіна (Франція/Росія, 7) — Чан/Чуанг (Тайвань, 5) — 6:4, 6:2.

Мікст. Азаренко/Мирний (Білорусь) — Шонессі/Паес (США/Індія) — 6:4, 7:6.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

У Харкові учора розпочався найпрестижніший жіночий турнір в Україні — Tetra Kharkiv Ladies Cup. У змаганнях серії ITF із призовим фондом 100 тисяч доларів на хардових кортах тенісного центру «Тетра» беруть участь п’ятеро кращих українок із шести — Олена й Катерина Бондаренко, Юлія Бейгельзимер, Тетяна Перебийніс, Вікторія Кутузова; не приїхала лише Юлія Вакуленко.