НОВИНИ ПЛЮС

08.09.2007

Мороз хоче міняти Конституцію сам

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, згідно з яким зміни до Конституції, ухвалені парламентом, не будуть вимагати підпису Президента. Як повідомив учора журналістам в Іллічівську Голова ВР V скликання Олександр Мороз, згідно з цим законопроектом, Президент також не може застосувати право вето до закону про внесення змін до Конституції.

Президент міністрам не указ?

Рішення про те, звільняти чи не звільняти з посад міністрів надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича і транспорту — Миколу Рудьковського, повинен ухвалювати Кабінет Міністрів. На цьому наголосив віце–прем’єр–міністр Андрій Клюєв, коментуючи укази Президента про введення в дію рішення РНБО щодо відсторонення від виконання обов’язків цих міністрів. «На даний час Шуфрич і Рудьковський є міністрами. Якщо буде прийнято рішення на Кабінеті Міністрів, тоді буде звернення Кабміну до Верховної Ради», — зауважив «регіонал» Клюєв в ефірі каналу «1+1».

Луценку до Януковича — рости й рости

Лідер блоку «Наша Україна — Народна самооборона» Юрій Луценко недостойний того, щоб дебатувати з лідерами Партії регіонів — Віктором Януковичем і Раїсою Богатирьовою. Так вважає «регіонал» Юрій Мірошниченко, який у розмові з журналістами зауважив, що «рівень пана Луценка не відповідає рівню Прем’єра і керівника парламентської коаліції для проведення таких дебатів». Водночас Партія регіонів і сам Мірошниченко готові дебатувати з Луценком «хоч сьогодні», повідомляють «Українські новини».

Чорновіл розкрив «провокацію» БЮТ

Член Партії регіонів Тарас Чорновіл знав про плани Блоку Тимошенко здійснити у Донецькій області провокацію з нападом на активістів БЮТ. Як повідомляє УНІАН із посиланням на «Остров», про це Чорновіл сказав на прес–конференції в штабі ПР у Донецьку. «Приблизно три тижні тому надійшли матеріали про те, що в Донецькій області Блоком Тимошенко готуються певні провокації, аби показати, як «донецькі бандити б’ють передову українську молодь», — зазначив Чорновіл. — Причому опис цих провокацій, за тими даними, які нам надійшли, був достатньо точним. Ця провокація готувалася приблизно місяць тому, на неї був виписаний кошторис, в якому також був пункт «оплата потерпілим». За словами «регіонала», цю інформацію йому «продиктували по телефону» його «хороші друзі» з БЮТ.

«Чорнобильці» образилися на Віру Іванівну

На наступній сесії Київської облради буде винесене питання про недовіру главі Київської облдержадміністрації Вірі Ульянченко у зв’язку з ситуацією, що склалася із закупівлею медикаментів для «чорнобильців» області. Як заявив учора на прес–конференції депутат Київської облради Володимир Федосєєв, чорнобильці області забезпечені ліками тільки на 10% від потреби, однак «губернаторка» не вживає ніяких заходів, аби ліквідувати таку ситуацію.

Більшість в обласній раді належить Блоку Тимошенко.