Хто кричить: «Тримайте шпигуна»?

08.09.2007

Лідер блоку «Наша Україна — Народна самооборона» Юрій Луценко має інформацію про те, що проти нього готують провокації. «Мене давно свідомо обливають брехнею, — зазначив Луценко, перебуваючи у Василькові (Київщина). — Говорили про те, що Кабмін виділяв мені якісь квартири, а я передав тестю. Аналогічна ситуація з легендарними ізраїльськими паспортами. Я, напевно, єдиний громадянин України, в якого є дві довідки від держави Ізраїль, що я не є її громадянином».

Юрій Луценко також згадав газету «Сільські вісті від Івана Бокого», яку випускає довгоязикий соратник Мороза, копіюючи дизайн оригінальних «Вістей». «Вони випускають газету з брудною, нічим не підтвердженою інформацією, розраховуючи на те, що жоден суд за 20 днів, що залишилися до виборів, їх не зупинить, — поскаржився Луценко. — Це підло».

Утім Луценко каже, що не збирається «особливо реагувати ні на майбутній бруд, ні на псевдо–«Сільські вісті». «Мій захист — це моя публічна діяльність», — стверджує він.

Компромат не компромат, але вже вчора з’явилася інформація про звернення соціаліста Василя Богачука до Генпрокурора з проханням перевірити Луценка. Богачук нагадує, що свого часу міністр внутрішніх справ Росії подарував Луценкові коштовний годинник. Соціалістові також цікаво, чи сплатив екс–міністр податки за цей подарунок. Богачук припускає, що годинник «був оплатою за незаконні дії Луценка на посаді міністра на користь іноземної держави — Російської Федерації», а відтак дії екс–партійця можна розглядати «як отримання хабара або навіть... шпигунство».