ХРОНІКА

08.09.2007

Біатлон

Кросова програма чемпіонату світу з літнього біатлону в естонському місті Отепя завершилася змішаними естафетами. Українські четвірки посіли другі місця і серед дорослих (Крикончук, Писаренко, Бережний, Біланенко), і серед юніорів (Валя й Віта Семеренко, Колос, Богай). Обидва рази наші поступилися першістю росіянам. Учора й сьогодні спортсмени змагалися на лижоролерах.

Футбол

Як і очікувалося, новим головним тренером львівських «Карпат» став Валерій Яремченко. Свого часу він працював із донецьким «Шахтарем» та запорізьким «Металургом», але останні два роки не мав тренерської практики. Перед наставником поставлено завдання виступити в нинішньому чемпіонаті не гірше, ніж «Карпати» виступили в попередньому, тобто посісти місце не нижче восьмого.

Хокей

У третьому матчі турніру в Бєлгороді київський «Сокіл» переміг «Дмитров» лише в серії булітів (2:0), які реалізували Цируль і Караульщук. Основний час зустрічі завершився нічиєю — 0:0. В іншій зустрічі четверга «Хімік» виграв у «Бєлгорода» — 1:0. Учора українці грали за третє місце з господарями, а дві підмосковні команди сперечалися за головний приз.

Велоспорт

На шостому, рівнинному, етапі «Вуельти» протяжністю 184,3 км переміг іспанець Оскар Фрейре. Це його третій п’єдестал на цій багатоденці. Щоправда, у генеральній класифікації гонщик команди «Рабобанк» усе ще поступається росіянам Єфімкіну й Меньшову. Українці Юрій Кривцов і Володимир Густов (CSC) завершили позавчорашній етап у загальній групі з часом переможця.

Спортивна гімнастика

Володарем другого комплекту медалей чемпіонату світу, що триває у Штутгарті, стала чоловіча збірна Китаю. Гімнасти з Піднебесної виграли командні змагання з результатом 281,900 бала. На другу й третю сходинки п’єдесталу піднялися, відповідно, спортсмени Японії (277,025) й Німеччини (273,525). Наші хлопці, нагадаємо, до фіналу взагалі не потрапили.

Волейбол

У четвер стартувала фінальна частина 25–го чемпіонату Європи серед чоловічих команд. Змагання приймають російські міста Москва й Санкт–Петербург.

Результати першого дня. Група А. Сербія — Голландія — 3:0 (Греція — Німеччина — грають сьогодні). Група В. Росія — Бельгія — 3:0 (Туреччина — Польща — грають сьогодні). Група С. Франція — Словаччина — 3:1, Іспанія — Словенія — 3:1. Група D. Італія — Фінляндія — 3:2, Болгарія — Хорватія — 3:2.

Теніс

На відкритому чемпіонаті США визначилася друга півфінальна пара у чоловіків. Серб Новак Джокович (3–й номер посіву) переміг у трьох сетах іспанця Карлоса Мойю (17) і тепер зустрінеться з іспанцем Давідом Феррером (15). Той без особливих труднощів розібрався з аргентинцем Челою (20). Також за право виходу у фінал зіграють швейцарець Федерер (1) і росіянин Давиденко (4). n