НОВИНИ ПЛЮС

06.09.2007

Вінський у шпиталі

Кандидат у народні депутати, четвертий номер списку БЮТ Йосип Вінський потрапив до лікарні. Як повідомляють «Українські новини» з посиланням на прес–службу БЮТ, Вінському стало погано під час передвиборчої поїздки до Вінниці. Підозра на інфаркт не підтвердилася.

Хорошковський купив телебачення Фірташа

ТОВ «Прайм Медіа Груп» стало власником контрольних пакетів акцій ВАТ «Київтелемонтаж» (телеканал «К1») і ЗАТ «Телерадіокомпанія «Інтервідео–Київ» (телеканал «К2»), придбавши, відповідно, 99,76 та 100 відсотків акцій цих телекомпаній у ЗАТ «Українська медійна компанія». Окрім того, Антимонопольний комітет України дозволив кіпрській компанії U.A. Inter Media Group Limited, якою володіє український бізнесмен Валерій Хорошковський, придбати контрольний пакет акцій «Прайм медіа–груп». Таким чином, телеканали «К1» та «К2», які пов’язували зі співвласником «Росукренерго» Дмитром Фірташем, переходять у власність Хорошковського. Досі він володів лише каналом «Інтер».

Коломойський став власником «1+1»?

Компанія Central European Media Enterprises Ltd. (CME) заявляє, що володіє 60 відсотками «Студії «1+1». Як повідомляє сайт «Телекритика», СМЕ офіційно оформила 60% своєї власності в «1+1», завершивши реєстрацію 42% прямих майнових інтересів у ТОВ «Студія «1+1». Таким чином, разом із 18% непрямої власності СМЕ забезпечила собі контроль над ліцензією «1+1», йдеться у прес–релізі компанії СМЕ. Раніше акції цієї компанії на суму 110 мільйонів доларів придбав український підприємець, співвласник групи «Приват» Ігор Коломойський. Тоді співвласник телеканалу «1+1» Борис Фуксман подав позов у Паризький арбітражний суд у відповідь на дії партнерів зі СМЕ, які продали частку в компанії Коломойському.

У Бокого тепер власні «Сільські вісті»

4 вересня вийшов перший номер газети «Сільські вісті від Івана Бокого», логотип якої практично ідентичний логотипові газети «Сільські вісті». У своєму зверненні до читачів соціаліст Бокий повідомляє, що саме віддані прихильники запропонували йому бодай на час виборів організувати випуск кількох накладів «правдивих» «Сільських вістей від Івана Бокого» — на противагу справжнім «СВ», які «привласнив» редактор цієї газети Іван Сподаренко (колишній соціаліст, тепер входить до блоку «Наша Україна — Народна самооборона»).