17 — число нещасливе

06.09.2007
17 — число нещасливе

Голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал голосує «за». (Фото УНІАН.)

Центральна виборча комісія затвердила форму й текст бюлетеня для позачергових парламентських виборів. Він буде завширшки 20 сантиметрів, а в довжину розтягнеться на 60, увесь текст буде надруковано на одній сторінці. Сам папір, за повідомленням агенції «Українські новини», матиме світло–коричневий колір.

Щодо захисту, то на бюлетенях будуть використані спеціальні види фарб, які змінюють свої фізичні характеристики під впливом інфрачервоного й ультрафіолетового випромінювань.

На минулих виборах бюлетень був світло–фіолетовим і довшим — 21 на 78 см. Утім тоді й учасників на виборах було більше — 45. Натомість на цих перегонах за місце у парламенті змагається 20 партій і блоків. Могло бути більше — 21, але «розкольники» з «Пори» під проводом Годунка достроково зійшли з дистанції.

Виконуючи волю Апеляційного адміністративного суду, який визнав неправомірними дії Міністерства юстиції, що дозволили «Порі–2» зареєструватися у ЦВК, Центрвиборчком скасував низку своїх постанов від 28 серпня. В їх числі — вилучення зі списку «Нашої України — Народної самооборони» представників «Пори» та реєстрація їхнього клону у ЦВК.

Що цікаво, остання з політичних сил усе одно матиме в бюлетені 21–й порядковий номер. А 17–го, який був закріплений жеребом за «Порою», просто не буде.