НОВИНИ ПЛЮС

05.09.2007

Наслідок пластичних операцій?

Лідера фракції Партії регіонів Раїсу Богатирьову вчора зранку прооперували в одній із приватних столичних лікарень. Про це журналістам повідомив її заступник Василь Кисельов. За його словами, Богатирьову госпіталізували з діагнозом «запалення ясен». Лідерка фракції «Регіонів» пробуде у клініці орієнтовно тиждень, переказує «Українська правда».

Виборча інспекція з ПАРЄ

Цього тижня в Києві з візитом перебуває передова група спецкомітету Парламентської Асамблеї Ради Європи зі спостереження за парламентськими виборами в Україні на чолі з доповідачем Моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северінсен. Як повідомив на брифінгу речник МЗС Андрій Дещиця, у рамках візиту заплановано зустрічі п. Северінсен у секретаріаті Президента, Кабінеті Міністрів, Верховній Раді, ЦВК, МВС і Конституційному Суді.

Богословську — до суду

Кандидат у народні депутати від БЮТ Антон Яценко подав до суду на кандидатку від Партії регіонів, заступника міністра юстиції Інну Богословську за наклеп. Остання, виступаючи минулого тижня в програмі «Свобода з Савіком Шустером», звинуватила БЮТівця в корупції.

Сектор нафти

Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив дію постанови Кабінету Міністрів (№1037 від 8 серпня) «Про управління державними корпоративними правами ЗАТ «Транснаціональна фінансово–промислова нафтова компанія «Укртатнафта», згідно з якою держпакет «Укртатнафти» передається з управління НАК «Нафтогаз України» в управління Фонду державного майна. «Позбавлення НАК «Нафтогаз України› вказаних активів не тільки спричинить недоотримання цією компанією економічних вигод, погіршення її платоспроможності, а й унеможливить виконання взятих компанією зобов’язань, зокрема перед своїми кредиторами, що може призвести до порушення справи про її банкрутство», — йдеться в указі. На думку Президента, дана постанова Кабміну створює передумови для погіршення фінансово–економічного стану і навіть банкрутства «Нафтогазу України»