По одягу зустрічають... кулаками

05.09.2007

Учора Юлія Тимошенко прибула в Донецьк — не лише з агітаційною метою, а й для того, щоб розслідувати інцидент із побиттям активістів її блоку.

...Це сталося 1 вересня у селі Єлизаветівка Мар’їнського району. Пізно ввечері, коли голова міського виборчого штабу БЮТ Жданівки Олександр Сєнов і його підлеглі Аліна та Сергій Архипчуки поверталася додому з дискотеки, їм перепинив дорогу агресивний гурт молодиків — загалом півтора десятка осіб. За словами потерпілих, кривдників очолював мешканець села Єкатеринівка Олександр Демченко, який назвався працівником Мар’їнського райвідділу міліції. Активістів БЮТ добряче віддухопелили, а наостанок «правоохоронець» натякнув ще й на майбутні матеріальні проблеми, бо пообіцяв конфіскувати майно — легковий автомобіль тощо.

Потерпілі переконані, що сплеск агресії викликали футболки із символікою Блоку Тимошенко, в які вони були одягнені. Та й нападники не приховували свого негативного ставлення до БЮТ, не шкодували брутальних слів на адресу лідерів блоку. Утім причини побиття пізніх перехожих таки мають з’ясувати правоохоронці — відповідні заяви вже подано до міліції та прокуратури райцентру. Також активісти БЮТу звернулися до медиків, які встановлюють ступінь важкості отриманих ними пошкоджень. В одного з потерпілих наявні ознаки струсу мозку.

Прибувши на Донбас, Юлія Тимошенко одразу поїхала в лікарню міста Красногорівка, де перебувають на лікуванні Артем Сєнов, Сергій та Аліна Архипчуки. На прес–конференції в обласному центрі лідерка блоку заявила про «системний тиск на членів БЮТ у Донецькій області».