НЬЮЗ–РУМ

05.09.2007

Сьогодні в Києві відкривається ІХ Міжнародний театральний фестиваль «Мандруючі зірки». Фестиваль, присвячений творчості класика єврейської літератури Шолом–Алейхема, стартує прем’єрою вистави «Шолом», яку до Києва привезли актори Стерлітамакського театру–студії «Бенефіс» (Росія). Серед інших учасників фесту — театр «Єврейський бульвар» (Житомир), театр «Мехас» (місто Росток, Німеччина), театр–студія «Рейдл» (Хмельницький) та інші. Всього протягом п’яти днів — фестиваль триває до дев’ятого вересня — буде зіграно сім вистав. Фестивальним майданчиком традиційно буде сцена Музичного театру для дітей і юнацтва. Переглянути вистави можна безкоштовно, попередньо отримавши запрошення у Єврейському фонді України.

* * *

Минулих вихідних ТРК «Київ» презентував гумористичний серіал «ДомКом». І хоча цей телепродукт, як стверджують його автори, не має нічого спільного з передвиборчою лихоманкою, що охопила нашу країну, герої «мила» мають дуже впізнавані імена–по батькові: Юлія Володимирівна, Віктор Андрійович, Віктор Федорович... Та й зовні вони дуже подібні до відомих політиків.

Головні ролі в «ДомКомі» виконують колишні гравці КВН Інна Приходько, Костянтин Роскулець та Гарик Бірча. Автор сценарію — резидент Comedy Club UA Андрій Бурим. Історія, яку пропонує нам ТРК «Київ», на перший погляд «тягне» на побутову комедію: події відбуваються на кухні комунальної квартири, через яку натягнуто мотузку для білизни. Люди, що живуть у цій квартирі, є дуже різними, але що поробиш — треба якось уживатися, спілкуватися і якщо не вітатися, то хоча б мовчки кивнути головою при зустрічі.

Щонеділі ТРК «Київ» показуватиме нову серію «ДомКому».