ХРОНІКА

05.09.2007

Теніс

Українка Юлія Вакуленко завершила виступ на відкритому чемпіонаті США у четвертому колі (1/8 фіналу). У матчі з юною й талановитою угоркою Агнеш Шавай наша співвітчизниця вела перед у першому сеті, взяла дві чужі подачі, але програла й цю партію, і наступну — 4:6, 6:7 (тай–брейк — 1:7). В інших матчах жіночої сітки досвід узяв гору над молодістю. Чвертьфіналістками стали ізраїльтянка Пеер (18), котра вибила з турніру полячку Радванську (30), росіянки Кузнєцова (4, легко переграла білоруску Азаренко) й Чакветадзе (6, впоралася з австрійкою Пашек).

У чоловіків у матчі четвертого кола швейцарець Федерер (1) віддав перший сет іспанцеві Лопесу, але потім легко довів свою перевагу. У 1/4 фіналу також зіграють росіянин Давиденко (4), американець Роддік (5) і німець Хаас (10), котрий у напруженому п’ятисетовому двобої переграв господаря кортів Блейка (6) — 4:6, 6:4, 3:6, 6:0, 7:6.

У парному розряді українські сестри Олена й Катерина Бондаренко у другому колі поступилися тайванському дуету Чан/Чуанг (5) — 6:2, 1:6, 4:6.

Велоспорт

З 1 по 23 вересня дорогами Іспанії їде одна з трьох найпрестижніших багатоденних гонок професіоналів — «Вуельта». За цей час спортсмени подолають 21 етап (серед них два — з роздільним стартом) загальною протяжністю 3291 км і матимуть два дні відпочинку — після 10–го й 15–го відрізків.

Перші три етапи закінчувалися груповими фінішами, а переможцями, що визначалися на останніх метрах, ставали італійці Даніеле Бенатті («Лампре–Фондіталь») й Паоло Беттіні («Квікстеп»), а також один із фаворитів — іспанець Оскар Фрейре («Рабобанк»). Після трьох днів перегонів українці Володимир Густов (CSC) і Юрій Кривцов («AG2r Превоянс») перебувають на 68–й і 127–й позиціях відповідно.

Спортивна гімнастика

Сьогодні на 40–му за ліком чемпіонаті світу у Штутгарті розіграють перший комплект медалей — у командних змаганнях серед жінок. Збірна України прислала до Німеччини 14 спортсменів — по сім кожної статі. У чоловіків за медалі й олімпійські ліцензії поборються Валерій Гончаров, Роман Зозуля, Євген Богоносюк, Микола Куксенков, Вадим Кувакін, Олександр Супрун і Дмитро Гиренко; у жінок — Ірина Краснянська, Аліна Козич, Марина Проскуріна, Ольга Щербатих, Дарина Згоба, Валентина Голенкова й Анастасія Коваль.

Хокей

У другому контрольному матчі в Білорусі київський «Сокіл» переграв «Гомель» із рахунком 7:5 (3:1, 2:1, 2:3; Василевський — 2, Литвиненко, Яковенко, Караульщук, Матвійчук, Цируль). Тепер підопічні Олександра Сеуканда вирушили на турнір до російського Бєлгорода, де їхніми опонентами будуть майбутні суперники по вищій російській лізі — місцева команда, а також «Хімік» і «Дмитров».

Визнання

Експертна комісія НОК України назвала найкращою спортсменкою України у серпні Людмилу Блонську. Броварчанка стала срібною призеркою з семиборства на чемпіонаті світу з легкої атлетики, встановивши при цьому національний рекорд. Її наставника і чоловіка Сергія Блонського визнано найкращим тренером минулого місяця.