Туалет для Сердючки

30.08.2007

                Мабуть, недаремно деякі вчені прогнозують, ніби з часом людство може еволюціонувати до того, що зникне розподіл на чоловіків та жінок, і всі будуть однієї «гермафродитної» статі. Уже й зараз на вулицях дедалі частіше можна зустріти осіб, стать яких визначити вельми складно. Хоча у нашому досить консервативному суспільстві із цим іще так-сяк, а от у вільнодумній Америці кількість трансвеститів і транссексуалів зростає з кожним роком. Воно, здавалося б, і нічого — кожен має право визначатися зі своєю статевою приналежністю так, як хоче. Але постає одна суттєва проблема. Туалетна. До якої громадської вбиральні йти, скажімо, чоловікові, який, попри вторинні статеві ознаки, всіма фібрами душі відчуває, що він — жінка?

                Справа, схоже, зрушила з місця, і незабаром такі «дрібниці» більше не псуватимуть життя американським «особам третьої статі». У студентському центрі при університеті штату Вермонт для них уже обладнали спеціальні «нейтральні» туалети, хоча керівництву закладу таке «задоволення» і влетіло в чималу копієчку. Толерантний віце-президент університету з питань студентського життя зауважив, що необхідно враховувати інтереси всіх людей, а не лише «певних статевих груп».

                Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», приклад Вермонтського університету вже планують наслідувати ще 17 університетів і коледжів, і це – тільки початок. Надалі для транссексуальних студентів планується запровадити спеціальні кімнати в гуртожитках, душові у спортзалах тощо.