Начитані, аж страшно

28.08.2007

                Американці — нація, яка не ставиться до читання книг з великим ентузіазмом. Варіант «за все життя я прочитав три книги: «Буквар», другу і синю», для більшості мешканців країни не є жартом. За результатами опитування, проведеного «Ассошіейтед пресс Іпсос», кожний четвертий американець не прочитав за минулий рік жодної книги! Як повідомляє «Лєнта.ру», три з чотирьох опитуваних згадували, що якусь книгу вони все ж таки змогли подужати. Причому найчитабельнішою виявилася модна белетристика й релігійна література. А найменшим попитом у мешканців «країни свободи» користуються поезія та класична література.

                За даними опитування, середньостатистичний американський читач «опрацьовує» чотири книги за рік. Типовий любитель читання в Америці — це забезпечена жінка з вищою освітою, старша за 50 років. А люди, які повністю відмовилися від читання, зазвичай мають погану освіту, мало заробляють і живуть у сільській місцевості.

                До слова, аналогічне опитування, проведене в 2005 році «Галлуп», показало, що американці читають п'ять книг на рік. У 1999 році цей показник дорівнював 10. Тенденція, одначе...