ХРОНІКА

18.08.2007

Студентський спорт

                Українська команда розжилася ще шістьма медалями на всесвітній Універсіаді, що підходить до завершення у Бангкоку. Ганна Безсонова стала переможницею абсолютної першості у художній гімнастиці, а у групових вправах українки посіли друге місце. Максим Коротун отримав срібну нагороду у змаганнях дзюдоїстів у категорії до 60 кг, а Віталій Полянський — бронзову у «відкритій» категорії. Третю позицію посів учора наш чоловічий дует у стрибках у воду з триметрового трампліна. Чемпіоном змагань стала чоловіча четвірка шаблістів (Бойко, Штурбабін, Ягодка, Торчук), яка у фінальній сутичці виявилася кращою за корейців — 45:38.

                У волейбольному турнірі наші хлопці у чвертьфіналі поступилися американцям (2:3). У зустрічах за 5—8-ме місця українці здолали збірну Росії (3:1), але програли німцям (2:3) і посіли шосту підсумкову позицію. Чоловіча баскетбольна команда у турнірі за 13—16-те місця розібралася зi збірною Нової Зеландії (104:86), а вчора підопічні Євгена Мурзіна у матчі за 13-ту позицію зустрічалися з мексиканцями.

                У загальному заліку українська команда продовжує перебувати на третій позиції із 59 (22+20+17) медалями в активі.

Біатлон

                На базі спортивного олімпійського центру в Тисовці, що на Львівщині, за участю представників 18 країн стартував четвертий чемпіонат Європи з літнього біатлону. Символічний вогонь змагань пронесли українські призерки Олімпійських ігор Валентина Цербе й Олена Петрова, а також триразовий чемпіон світу з літнього біатлону Олександр Біланенко.

Футбол

                Київський «Арсенал» офіційно оголосив про підписання контракту з колишнім захисником збірної України Дмитром Парфьоновим. Тривалий час одесит виступав за московський «Спартак», але після важкої травми не зумів себе проявити на високому рівні ані в російському «Динамо», ані в «Хімках», звідки він і перебрався до лав «канонірів».

* * *

                Французька ліга 1. Останній матч 3-го туру. «Нансі» — «Ніцца» — 2:1 (Пюйгреньє, 51; Беренжер, 66 — Бамого, 62 (пен.)).

* * *

                Товариські матчі. «Сарагоса» (Іспанія) — «Бетіс» (Іспанія) — 1:1 (пен. — 3:4), «Еспаньйол» (Іспанія) — «Олімпіакос» (Греція) — 3:2.

Волейбол

                Одна з найперспективніших українських спортсменок, 19-річна Ольга Савенчук, виступатиме в італійській серії А 2. Юна черкащанка добре проявила себе в юніорській і молодіжній збірних України, після чого перейшла із «Сіверськодонеччанки» до московського «Динамо». А днями росіяни продали права на Савенчук італійському клубові «Ріссо Скотті Павіа», повідомляє сайт «Наш спорт».

Спортивне орієнтування

                Сьогодні в Києві починається чемпіонат світу, який триватиме до 26 серпня. До столиці України з'їхалися 350 спортсменів із 43 країн п'яти континентів, що є рекордом для подібних змагань.