Люди піймали, а міліція випустила

16.08.2007

                У справі про цвинтарних вандалів, яких у травні на сільському кладовищі спіймали мешканці села Самгородок Смілянського району Черкаської області, несподіваний поворот — міліція їх випустила.

                Нагадаємо: трьох цвинтарних злодіїв — 30-річного Вадима Зубка, його 25-річну вагітну дружину Лесю Лагоджинську та 35-річну Оксану Деркач — селяни застукали глупої ночі на гарячому і, ризикуючи життям, догнали аж під сусіднім селом Макіївка. Люди були такі розлючені, що трохи не закопали вандалів живцем на кладовищі. Адже ті сплюндрували на кладовищі села 34 могили, повиривавши за допомогою троса та авто навіть хрести. Але помічник дільничного Василь Голяк не дав вчинити самосуд. Тож затриманих передали в руки працівникам Смілянського райвідділу міліції. Там Вадим Зубко у скоєному зізнався, а свої дії пояснив тим, що потрібні були гроші. З тих пір минуло більш як два місяці, але розслідування правоохоронців завершилося тим, що з вандалів узяли підписку про невиїзд, а ті подалися світ за очі. Тепер міліція оголосила їх у всеукраїнський розшук.

                «Люди зовсім зневірилися, що винні будуть покарані», — каже «УМ» секретар Самгородської сільської ради Галина Валявська.