Спокуса заможності футбольні греблі рве

16.08.2007
Спокуса заможності футбольні греблі рве

У матчі з непоступливими данцями португальці просто літали по полю й таки здобули перемогу. (Фото РЕЙТЕР.)

                Відбірні змагання до найпрестижнішого клубного турніру Старого світу вийшли на фінішну пряму. Тож ціна кожного м'яча у третьому, останньому, раунді кваліфікації неймовірно зростає — на кону участь у баталіях з елітними клубами, що відкриває командам і їхнім гравцям широкі можливості у фінансовому й ігровому плані.

                У першу чергу, це стосується представників східної Європи, для яких Ліга чемпіонів — додаткова можливість заробити, а футболістам показати себе у всій красі перед скаутами заможних суперників. Так випало за жеребом, що у вівторок чотири команди з країн, що у клубному табелі про ранги стоять далеко від лідируючих позицій, намагалися на виїзді гідно протистояти іменитим суперникам.

                Краще за інших це вийшло у румунського «Динамо», яке змогло привезти з Риму почесну нічию. Як футболісти «Лаціо» не билися, але засмутити воротаря Лобонца, котрий уже має досвід виступів за «Аякс», змогли лише одного разу. Та й то їм довелося відіграватися у зустрічі з добре тактично навченою й технічно підкованою командою. Більше того, господарі «Стадіо Олімпіко» закінчували матч удев'ятьох після двох червоних карток своїх гравців. Тепер у Бухаресті румуни явно діятимуть на контратаках, намагаючись утримати переможну для них нульову нічию й при нагоді забити.

                Белградська «Црвена звезда» майже весь двобій у Глазго стримувала натиск «Рейнджерс», але таки пропустила єдиний м'яч на останніх секундах. Програли у гостях і обидві скандинавські команди. І якщо на вихід до Ліги чемпіонів шведського «Ельфсборга» тепер навряд чи хтось поставить хоч гривню, то данський «Копенгаген» цілком може спробувати ліквідувати дефіцит в один м'яч у лісабонської «Бенфіки». Португальцям ще пощастило, що двома голами перемогу їм приніс нев'янучий Руй Кошта, котрий після тривалого й успішного перебування в Італії другий сезон радує вболівальників на Батьківщині.

 

ТАБЛО

                Кубок чемпіонів.

Третій кваліфікаційний раунд (перші матчі).

Результати вівторка:

«Рейнджерс» (Шотландія) — «Црвена звезда» (Сербія) — 1:0 (Начо Ново, 90)

«Бенфіка» (Португалія) — «Копенгаген» (Данія) — 2:1 (Руй Кошта, 25, 85 — Хатчинсон, 35)

«Валенсія» (Іспанія) — «Ельфсборг» (Швеція) — 3:0 (Вісенте, 7; Сильва, 58; Морієнтес, 70)

«Лаціо» (Італія) — «Стяуа» (Румунія) — 1:1 (Мутареллі, 53 — Данчулеску, 21; вилучення: Бехрамі, 72; Матуреллі, 87 — Гоян, 90; нереалізоване пенальті: Роккі, 38 («Л»))