Ефективно боротися з раком тепер будуть і в Україні

07.08.2007
Ефективно боротися з раком тепер будуть і в Україні

Передача дисконтної картки мешканці Борисполя.

      Діагноз «рак» лікарі в Україні щодня ставлять кожному десятому пацієнту, що для більшості те саме, що смерть. Опускаються руки, бажання щось робити і працювати зникає, а разом з ним помирає останнє — надія. Надія на те, що «ракова чума» буде таки переможена, що передові технології вчасно прийдуть в Україну і ефективне лікування стане доступним для всіх і кожного.

      Засновник і генеральний директор компанії «Max-Well» Кеннет Алібек переконаний: ситуацію можна виправити. Якісне і доступне лікування для нашої держави вже РЕАЛЬНІСТЬ.

 

«Ми допомагаємо Вам жити довше»

      Саме такий лозунг для своєї діяльності обрала компанія «Max-Well», яка реалізує в Україні проект зі створення комплексної програми, що підвищить ефективність діагностики та лікування онкологічних, кардіологічних та інфекційних захворювань. Програма поєднує розробку й виробництво сучасних препаратів онкологічної та кардіологічної груп, а також впровадження у клінічну практику передових методів лікування та діагностики. Загальна сума інвестицій у проект, спрямований на зниження смертності від критичних захворювань в Україні, складає понад 60 млн. доларів.

      Частиною реалізації проекту є мережа поліклінічних центрів Max-Well, яка запропонує пацієнтам лабораторну діагностику та спеціальні дослідження, що проводитимуться відповідно до міжнародних стандартів та протоколів.

      Сьогодні для ефективного лікування великої кількості важких захворювань, у тому числі онкологічних, використовують переважно препарати імпортного виробництва, які через свою високу вартість є практично недоступними для більшості українців. Тому свою місію компанія бачить у підвищенні тривалості та якості життя населення України та інших країн пострадянського простору шляхом розробки й упровадження у медичну практику сучасних високоякісних лікарських препаратів та ефективних методів лікування онкологічних, серцево-судинних та інших захворювань.

      Також свій девіз «Ми допомагаємо Вам жити довше» компанія «Max-Well» підтверджує й іншими соціальними проектами, які реалізує спільно з владою міста Борисполя. Першим відчутним результатом такої співпраці став ремонт хірургічного відділення Центральної районної лікарні, що коштував компанії 150 тис. гривень. Зараз закінчується другий етап ремонту. Окрім цього, НВОКЦ «Max-Well» надає 10% від загальної кількості робочих місць людям з обмеженими фізичними можливостями, що на 6% більше передбаченої Законом України «Про основи соціального захисту інвалідів в Україні» норми. Для цього в компанії вже створюються умови для працевлаштування інвалідів ІІІ групи.

Ситуація майже катастрофічна

      В Україні злоякісні новоутворення посідають третє місце серед причин смерті після серцево-судинних захворювань і травм. Проте, як свідчить практика, своєчасне виявлення онкологічних патологій на ранніх стадіях дозволяє не лише зберегти життя пацієнта, а й повернути йому втрачене здоров'я. На жаль, в Україні дотепер ситуація з онкозахворюваннями погіршується. Необізнаність наших громадян з можливостями сучасної діагностики та лікування різних хвороб, а також часткова відсутність в Україні та надзвичайно велика вартість зазначених процедур призводить до того, що більшість хворих просто уникають будь-яких обстежень. А зволікання, як відомо, лише ускладнює ситуацію.

      У більшості випадків відповідальність за пізню діагностику несуть самі пацієнти. Статистика свідчить про те, що 80—85% так званих «запущених» пухлин — це результат пізнього звернення до лікаря. У нашій державі досі не було впроваджене дійсно якісне лікування, яке б змогло реально допомогти хворим, тоді як у Сполучених Штатах Америки люди після початкового лікування можуть прожити від п'яти до двадцяти років. Компанія «Max-Well» започаткувала соціальну програму допомоги людям з онкологічними та серцево-судинними захворюваннями (а в Україні кожна п'ята людина страждає від різних форм ішемічної хвороби серця), тож і в нашій державі з'явилася надія на покращення загальних показників у боротьбі з цією бідою.

      Завдяки новим технологіям, які впроваджує компанія «Max-Well», в тому числі й спеціальні тест-системи, що визначатимуть індивідуальну чутливість до препаратів для хіміотерапії, українці тепер не муситимуть виїжджати за кордон для лікування різних важких хвороб. Ці тест-системи вже 3-5 років ефективно застосовують у США. Їх використання дозволило уникнути багатьох недоліків хіміотерапії і врятувати десятки тисяч хворих завдяки максимально індивідуалізованому вибору препаратів. НВОКЦ «Макс-Велл» обіцяє, що такі методи лікування не лише будуть впроваджені в Україні, а й матимуть доступну кожному ціну.

На старому возі далеко не заїдеш

      Рак молочної залози — найнебезпечніше жіноче захворювання. В економічно розвинених країнах жінки старші 35-45 років проходять спеціальне обстеження 1-2 рази на рік. В Україні ж діагностичної апаратури катастрофічно не вистачає. До того ж під час проведення мамографічного обстеження жінки піддаються додатковому опроміненню, що аж ніяк не покращує їхній стан.

      За словами керівників вітчизняної галузі охорони здоров'я, надання допомоги онкохворим в Україні сьогодні є незадовільним. Не останнє місце тут займає недостатнє фінансування галузі, в тому числі й медичних закладів онкологічного профілю. Обладнання більшості українських клінік застаріло і потребує негайної заміни. Тому компанія «Max-Well» розпочала реалізацію комплексної програми ранньої діагностики раку молочної залози, у рамках якої планується проведення освітніх заходів для населення й тематичних інформаційних кампаній у ЗМІ. А для того, щоб зробити діагностику доступною для населення, компанія закупила унікальний прилад — «Sure Touch» (упевнений дотик. — Авт.), розроблений два роки тому в США. Єдиний у СНД прилад буде доставлено в Поліклінічний центр Max-Well, який 1-го серпня вiдкрили у м. Борисполі. Перевага приладу — простота й швидкість обстеження. До того ж, на відміну від інших методів, діагностика з «Sure Touch» абсолютно нешкідлива і за необхідності її можна проводити навіть раз на місяць.

      Діагностика за допомогою «Sure Touch», як запевняє засновник та президент НВОКЦ Кеннет Алібек, буде абсолютно безкоштовною для жінок-інвалідів, багатодітних матерів, потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС, старших 30 років, а також для жінок пенсійного віку та соціально незахищених. Для всіх інших пацієнток буде встановлена символічна плата за обстеження.

      Абсолютно логічним видається запитання: чому приватна компанія виходить на ринок з такими соціально орієнтованими програмами? Засновники компанії «Max-Well» запевняють, що їхня мета — зробити більш доступним лікування онкологічних та серцево-судинних захворювань в Україні, донести до нас світові розробки та досягнення. І варто зауважити, що важливість таких програм очевидна, адже нарешті в боротьбі за життя людям вдасться одержати перемогу. «Я думаю, з того моменту, коли приватні клініки займуть 20—30% ринку, надання медичних послуг підніметься на вищий рівень», — говорить Кеннет Алібек.

Комплексна програма ранньої діагностики РМЗ вдало стартувала

      Реалізовувати програму ранньої діагностики раку молочної залози компанія «Max-Well» розпочала з відкриття в Борисполі першого Поліклінічного центру нового типу. Кваліфікований медичний персонал Поліклінічного центру, озброєний новітнім діагностичним обладнанням, обіцяє своїм пацієнтам якісне і, що найбільш важливо, доступне лікування. Світові стандарти діагностики, лікування та профілактики різних захворювань, безкоштовна програма діагностичних обстежень для соціально незахищених верств населення дозволять надавати своєчасну допомогу. Щоб зробити послуги поліклінічного центру доступними всім верствам населення, компанія «Max-Well» розробила спеціальну програму знижок для малозабезпечених мешканців Борисполя. Соціальним службам міста було запропоновано сформувати списки малозабезпечених бориспільчан і розподілити між ними 50 дисконтних карток, що дозволять одержати знижки в 25%, 50% та 100% на оплату послуг поліклініки. У день відкриття медичного закладу свої картки отримали багатодітні сім'ї, перший у Борисполі дитячий будинок сімейного типу та ветерани праці. «Вартість лікування — далеко не останнє питання у всіх країнах світу, у тому числі й у США. Водночас ми прекрасно розуміємо, що рівень доходів населення в Америці й Україні абсолютно різний. Проте ми прагнемо зробити сучасні методики діагностики й лікування доступними для всіх жителів України, які мають у цьому потребу», — говорить доктор Кеннет Алібек. За його словами, якість лікування буде досягнута за рахунок точної й швидкої діагностики захворювання з подальшим призначенням максимально ефективного лікування.

      У самому ж Поліклінічному центрі Max-Well передбачені всі амбулаторні послуги. Починаючи з дня відкриття, тут можна пройти комплексне обстеження й одержати консультації таких фахівців, як терапевт, педіатр, стоматолог, онколог, кардіолог, алерголог, гастроентеролог, дерматовенеролог, невролог, отоларинголог, гінеколог, ендокринолог, офтальмолог, уролог та фізіотерапевт.

      «Найважливіший організаційний момент полягає в тому, що хворий у процесі лікування буде перебувати «в одних руках», — продовжує пан Алібек. — Для цього ми плануємо ввести таку посаду як сімейний лікар. Та й взагалі, за сімейними лікарями — майбутнє, адже це, як довела практика, зручно та ефективно».

      При Поліклінічному центрі функціонує аптека. Незабаром відкриється денний стаціонар, а також цілодобово працюватиме телефонна багатоканальна «Лінія життя», звернувшись за номерами, якої клієнти клініки й усі, хто потребує допомоги, зможуть одержати кваліфіковану медичну пораду.

      «Ми раді, що цей проект реалізувався саме у Борисполі!» — зауважив на відкритті центру міський голова Анатолій Федорчук. Бориспільська земля не випадково стала місцем старту масштабної програми, адже співпраця компанії та міста досить плідна та тісна.

      На черзі відкриття аналогічних поліклінік у трьох районах Києва: на Троєщині, в районі Повітрофлотського мосту та на Харківському масиві. 

  • Пігулка не допоможе…

    Протистояння навколо можливої ліквідації Вінницького обласного протитуберкульозного диспансеру №2 відбувається у кількамісячному вимірі. Працівники диспансеру просять передати з обласної комунальної власності у міську цілісний майновий комплекс, щоб і майно, і приміщення залишились на місці, а колектив працював там і надалі. Вони згодні на реорганізацію чи оптимізацію, аби лише тубдиспансер не ліквідували. >>

  • Не лікують, а вбивають

    До 30% антибіотиків орального застосування продаються у США за неправильно виписаними рецептами. Помилкова діагностика на невідповідний рецепт на антибіотики є головною причиною виникнення резистентної стійкості мікроорганізмів на антибіотики, випливає з дослідження, результати якого подані в «Журналі Американської медичної асоціації» (Journal of the American Medical Association). >>

  • Чіпкий, як кліщ

    Кліщі вже прокинулися, активізувалися і готові атакувати. Під прицілом їхніх укусів — не лише любителі влаштовувати пікніки в лісі, а й ті, хто звик просто прогулюватися в міському парку чи сквері. Лікарі звертаються увагу, що з кожним роком кількість людей, яких покусали кліщі в місті, зростає. >>

  • Смертельний бізнес

    «Хворіти сьогодні особливо дорого, навіть не враховуючи вартості ліків, на звичайний похід у поліклініку зараз потрібно викласти мінімум 300 гривень», — такими враженнями діляться між собою українці в бесідах те-а-тет, такими повідомленнями нині завантажена чи не вся інтернет-мережа. >>

  • Провал операції, або Як вижити в котлі медреформи?

    Улюблений вітчизняний спосіб заговорити тему: спростовувати неіснуюче або почати планувати давно існуюче. Триває п’ятий рік експерименту з реформи охорони здоров’я у пілотних регіонах країни: на Вінниччині, Дніпропетровщині, Донецькій області (там зараз не на часі) та Києві. І що ж маємо реально? >>