ХРОНІКА

25.07.2007

Теніс

      У новому рейтинг-листі WTA киянка Олена Бондаренко зійшла на 21-й рядок, що стало кращим досягненням для українських тенісисток за всю історію. У першій світовій сотні перебувають ще чотири наші співвітчизниці: Юлія Вакуленко — 47-ма, Катерина Бондаренко — 49-та, Ольга Савчук — 98-ма.

Баскетбол

      Новоспечений форвард клубу НБА «Вашингтон уїзардс» Олексій Печеров заявив, що приєднається до табору збірної України 5 серпня — одразу по завершенні тренувального збору «Чарівників». А вже 8 серпня «синьо-жовті» проведуть перший матч відбору чемпіонату Європи-2007 — у Києві команда Віталія Лебединцева зустрінеться з бельгійцями. Наступними суперниками українців по групі С є збірні Ізраїлю й Данії.

* * *

      Визначився склад учасників третього за рангом клубного турніру Старого світу — Кубка ФІБА-Європа, в якому наступного сезону виступатимуть 39 команд із 23 країн. Від України під егідою ФІБА зіграють «Хімік», «Черкаські мавпи», «Дніпро» й «Одеса».

* * *

      7 серпня у Черкасах відбудеться незвичний матч: місцеві «Мавпи», команда української суперліги, зіграють проти ветеранів найсильнішої баскетбольної ліги світу — НБА.

Футбол

      Італійський «Мілан» не втратив надії повернути до своїх лав українського форварда «Челсі» Андрія Шевченка. «Червоно-чорні» пропонують лондонцям продати Шеву за 33 млн. доларів, тоді як рік тому виручили за його трансфер до Англії майже 60. Наразі запропонована сума не влаштовує власника «Челсі» Романа Абрамовича, але італійці більше не збираються піднімати ціну й чекати погодилися лише до кінця липня.

* * *

      Форвард «Шахтаря» Чіпріан Маріка близький до переходу в німецький «Штутгарт». Сторони вже узгодили майже всі деталі трансферу, але в останній момент румун з'ясував, що його зарплатня за новим контрактом дещо менша, ніж чемпіони Німеччини обіцяли раніше. Проте, за словами агента Маріки, це непорозуміння можна швидко владнати.

Пляжний футбол

      Чемпіонат України. 4-й етап. (Іллічівськ). Фінал: «Нова ера» (Київ) — «Плесо» (Київ) — 4:3 (у дод. час). За третє місце: «Марріон» (Одеса) — «Глорія» (Одеса) — 2:1.

      Підсумкове становище після відбіркового етапу: «Нова ера» — 38, «Плесо» — 36, «Марріон» — 26, «Кремінь» (Кременчук) — 23, «Глорія» — 22, «Старт-Іллічівець» — 20, «Майндшер» (Київ) — 12, «Севастополь» — 5.

      Відтак визначилася шістка колективів, які 8-12 серпня розіграють нагороди національної першості в київському Гідропарку. Прикметно, що з боротьби вибув «Майндшер» — краща команда України минулого сезону.