І старий, і молодий

25.07.2007

      Останні успіхи нашої молоді на чемпіонатах світу й Європи дозволяють сподіватися, що ланцюжок вдалих виступів українських легкоатлетів не урветься. Черговим підтвердженням цього стала континентальна першість серед спортсменів віком до 20 років, що завершилася в голландському місті Хенгело. Здобуті 10 медалей різного гатунку (3+6+1) звели Україну на шосте командне місце. Якщо ж брати до уваги не лише призові місця, то за умовними очками ми опинилися на п'ятій позиції.

      Чемпіонами Європи стали Віра Ребрик у метанні спису (58,48 м — кращий особистий результат у сезоні), Дмитро Лашин (10 км) й Олександр Нартов (стрибки у висоту). Срібні нагороди в активі Івана Гришина (метання диска), Романа Авраменка (метання списа), Єлизавети Бризгіної (200 м), Андрія Проценка (стрибки у висоту), Ганни Князевої (особистий рекорд у потрійному стрибку — 13,85 м) і нашої естафетної команди дівчат 4х100 м (з національним юніорським рекордом). Єдину «бронзу» у нашій команді і другу свою медаль у Голландії здобув Дмитро Лашин у бігу на 5 км.

      У ці ж дні члени національної збірної доводили свою конкурентоспроможність на турнірах в Естонії й Фінляндії. У Таллінні Наталія Семенова з особистим рекордом у сезоні виграла турнір метальниць диска (62,44 м), Сергій Демидюк став другим у забігу на 110 м з бар'єрами (13,54 сек.), Олексій Лукашевич — у стрибках у довжину (8,02 м), Зоя Гладун-Нестеренко — у бігу на 800 м (2.02,75).

      На менш престижних змаганнях у Лапінлахті в активі українок три перші місця: в Наталії Сорокіної (стрибки у довжину), Ганни Міщенко (1500 м) та Євгенії Снігур (100 м з бар'єрами).