ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

04.07.2007

«Шахтар» капітана не відпустить

      Бразильський півзахисник донецького «Шахтаря» Франселіно Матузалем, прибувши наприкінці червня до тренувального табору команди у Швейцарії, так і не провів жодного тренування. Капітан гірників за допомогою своїх агентів намагається змусити клуб продати його в іспанську «Сарагосу», і тому залишив розташування «помаранчево-чорних», попрощавшись лише з бразильцями. Проте президент «Шахтаря» Рінат Ахметов заявив, що продавати Матузалема, у якого з Донецьком чинний контракт терміном ще на два роки, нині ніхто не збирається. Якщо ж бразилець не повернеться до команди, йому загрожує дискваліфікація, а штраф він заплатить у будь-якому випадку.

Нові кадри «Чорноморця»

      Новим головним тренером одеського «Чорноморця» є російський фахівець Віталій Шевченко, який має досвід роботи з кількома командами вищого дивізіону Росії, а навесні 2005 року очолював донецький «Металург», привівши його до української «бронзи». У 1970-1980-х роках уродженець Баку Шевченко грав за «Нефтчі», київське «Динамо», власне «Чорноморець» та московський «Локомотив». Виступав цей форвард і за збірну СРСР.

      Крім того, «Чорноморець» підписав контракт із вихованцем одеського футболу півзахисником Русланом Валєєвим, який дев'ять років виступав у Німеччині й Голландії.

Для «Реалу» гроші - не головне

      Президент мадридського «Реалу» Рамон Кальдерон заявив, що вирішив звільнити Фабіо Капелло, оскільки команда не демонструє видовищної й стильної гри. На заваді цьому рішенню не стало навіть те, що італієць вдруге привів «Реал» до чемпіонського звання. Тепер «вершкові» за передчасний розрив угоди з Капелло мусять виплатити йому близько 6 млн. євро. Головним претендентом на посаду керманича мадридців місцева преса вважає німця Берндта Шустера, який у минулому сезоні тренував «Гетафе».

Європейські трансфери

      Нападаючий збірної Голландії Рой Макай перейшов із мюнхенської «Баварії» до роттердамського «Фейєноорда». Причиною такого рішення Макая, який у минулому сезоні з 16 голами став кращим бомбардиром бундесліги, стала купівля баварцями двох форвардів - Мірослава Клозе й Луки Тоні.

* * *

      Лондонський «Тоттенхем» здійснив найдорожче придбання в історії клубу. «Шпори» виклали 16,5 млн. фунтів стерлінгів за нападаючого «Чарльтона» Даррена Бента. Досі найгучнішим трансфером «Хотспур» був перехід із київського «Динамо» Сергія Реброва за 11 мільйонів фунтів.

Кубок Америки

      Група С. 2-й тур. Аргентина - Колумбія - 4:2, Парагвай - США - 3:1.

      Турнірне становище: Аргентина, Парагвай - 6, США, Колумбія - 0.

      Аргентина й Парагвай достроково забезпечили собі місця у чвертьфіналі.