Кінь у пальто

27.06.2007

      Якщо гостеві чудового міста Сочі закортить дізнатися, що це за чудернацька істота сидить на вулиці Театральній, він може почути від аборигенів абсолютно точну і ввічливу відповідь: «Хто, хто? Кінь у пальто!». Тільки не треба ображатися чи крутити пальцем біля скроні! Річ у тім, що металева «істота» з посмішкою, наче у Фредді Крюгера, є пам'ятником відомому анекдотичному персонажу — Коневі в пальто. Автором «коняки» став сочинський скульптор Акоп Халафян.

      Як передає «Корєспондєнт», ідея втілити цей образ у життя народилася не випадково. «Моя дружина частенько, з приводу та без, любить повторювати: «Хто, хто? Кінь у пальто! — розповів скульптор. — У якийсь момент мене перемкнуло, і я вирушив до майстерні».

      За словами митця, виготовлення скульптури обійшлося у 120 тисяч рублів (близько 23 тисячі гривень), а фінансування взяв на себе один із сочинських меценатів. Для створення «шедевра» Халафяну знадобився лише шматок водопровідної труби. «Декілька днів бив, рихтував, зварював окремі частини Коня, — сказав майстер. — Те, що вийшло, тепер сидить на Театральній вулиці і тішить своїм виглядом перехожих».

      Зараз майстер працює над шедевром із інтригуючою назвою «Від верблюда». Цілком можливо, що після верблюда на сочинських вуличках з'являться скульптури «В Караганді» та «По кочану». Оригінальних ідей вистачить. Головне, аби спонсори знайшлися...