І мертвим, і живим по зірці

27.06.2007
І мертвим, і живим по зірці

Крістіна Агілера доспівалася до зірки.

      Потрапити на Алею слави у Голлівуді може практично кожна відома особистість, причетна до шоу-бізнесу. При цьому не важливі ні вік, ні роки, віддані кар'єрі. Все впирається у те, наскільки високо претендента оцінить комісія, яка щороку збирається для того, аби роздати персональні зірки черговим пестунчикам долі.

      Наступного року на Алеї слави заблищать нові 18 зірок. Їх, зокрема, отримають група Red Hot Chili Peppers, співачка Крістіна Агілера, солодкоголосий мачо Рікі Мартін і екс-бітл Джордж Харрісон. Останньому престижна нагорода-визнання дістанеться посмертно. Організатори визнають, що претендентів, достойних, на їхню думку, престижних нагород, щороку більшає. Якби була можливість, ті, кому вручать зірки у 2008 році, посіли б почесне місце на Алеї слави ще цьогоріч, однак цьогорічний ліміт на 12 місць вичерпано, відтак урочисте вручення переноситься на наступний рік.

      Зазвичай під час відбору не віддаються шаблонні переваги більш чи менш знаменитим претендентам, що говорить про випадковість вибору поміж достойних. Дуже часто саме «новенькі» обганяють своїх знаменитіших конкурентів. Про це свідчить і тільки зараз присуджена зірка екс-бітлу Джону Харрісону, який помер у 2001 році, акторці Барбарі Уолтерс, перший фільм якої вийшов на екрани у 1954 році, і актору Браяну Кейту, прем'єрна художня кінострічка якого побачила світ ще в 1924 році. Окрім згаданих знаменитостей, у наступному році зірки вручать також Анжелі Бассет, Тімі Роббінсу, Кейт Бланшет та іншим.

Михайло ЦВЯХ.